• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je pet najbizarnijih evropskih hostela: U jednom je noćenje 60 evra i kažnjavaju neposlušnost

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od zatvora, aviona do pećine na Santoriniju

  • 0
Jumbo hostel Foto: Shutterstock

Limitiran budžet često može da znači odsedanje u smeštaju relativno lošijeg kvaliteta. Ipak, pristupačniji smeštaj, ako ništa drugo, ne mora da podrazumeva i monotoniju. Ovo su neki od najinteresantnijih hostela u Evropi.

Zatvor Karosta u Letoniji

Na vrhu liste nalazi se zatvor Karosta u Letoniji.  Ovo je pravo mesto za one koji žele da znaju kako izgleda spavati u zatvorskoj ćeliji.

- Kao jedini bivši vojni zatvor otvoren za turiste, ovaj boravak je zaista jedinstven, sa hotelom ugrađenim u sam zatvor koji funkcioniše - kaže Džil MekElroj, stručnjak za putovanja StudentUniverse-a.

- „Bonus poeni se dodeljuju ovom hotelu pošto je osoblje upućeno da se prema vama ponaša kao prema pravom zatvoreniku, oduzimajući vam stvari i kažnjavajući "nedolično ponašanje".

Smeštaj košta od 15 evra za drvenu klupu u grupnoj ćeliji ili 30 evra za jednu ćeliju dok ćelija sa tri kreveta košta 60 evra. Oficirski doručak košta 8 evra a onaj za zatvorenike 5 evra.

Jumbo hostel u Stokholmu

Jumbo hostel u Stokholmu je obnovljeni Boing 747. Ovaj hostel sadrži sve za ugodan boravak: kokpit je pretvoren u ugodnu sobu, a glavna kabina sadrži prostrane spavaće sobe, kupatila, pa čak i mesto za druženje. Hostel se nalazi20 metara od aerodroma Stockholm-Arlanda, tako da putnici prilikom boravka mogu da uživaju u pogledu na avione koji jure pistom.

Kreveti koštaju od 33.58 evra do 166 evra.

Clink Noord u Amsterdamu

Clink Noord u Amsterdamu nalazi se u blizini Centralne stanice i uz jedan od kultnih gradskih kanala. Hostel se nalazi unutar nekadašnje Šelove laboratorije, sa naglašenim detaljima izvorne zgrade iz 1920-ih.

Ovde se takođe nalaze i kafić, restoran, biblioteka, bioskop, samouslužna kuhinja i noćni klub. Kreveti koštaju od 40 do 50 evra.

Hostel Caveland na Santoriniju

Na popularnom grčkom otoku Santoriniju nalazi se Hostel Caveland.

- Caveland deluje luksuzno, sa prostranim bazenom, sobama koje izgledaju kao savremene pećine. Hostel nudi opsežni program događanja, uključujući filmske večeri, grčke degustacijske večere, jogu i mnoge druge - objasnila je MekElroj. Noćenje košta od 31.50 evra, a u ponudi su i sobe samo za žene.

Kuća Sandeman u Portugaliji

Kuća Sandeman u Portu nalazi se u vinskim podrumima Sandeman unutar jedne od najlegendarnijih zgrada u tom portugalskom gradu. Za još bolje iskustvo, svaki je krevet u obliku vinskog bureta.

- Očekujte individualne kapsule za spavanje, prostrane sobe, bar na otvorenom i noćne portugalske porodične večere sa besplatnim vinom - opisala je doživljaj  MekElroj.

Ovaj hostel udaljen je pet minuta od popularnog istorijskog središta Porta, a ima i pogled na reku Douro. Kreveti u vinskom hostelu koštaju od 31.50 evra, piše Dejli mejl.

(Telegraf Biznis)

Video: Mladi iz ovog srpskog grada sve ređe odlaze, pokreću svoje biznise i lepo zarađuju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>