• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uskoro stižu avgustovske penzije: Evo ko je prvi na spisku

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslednji će penzije primiti korisnici iz kategorije zaposlenih

  • 0
Penzioner, penzija Foto: Shutterstock/Matej Kastelic

Prema kalendaru isplata koji je danas objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), penzije za avgust koje se isplaćuju u septembru, prvi će dobiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti, a isplata njihovih primanja počeće 3. septembra bez obzira za koji način isplate su se opredelili.

Dva dana kasnije, 5. septembra, počeće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere i to kako za one koji primanja dobijaju preko tekućih računa tako i za one koji penzije primaju na kućnim adresama ili na šalterima pošta.

Poslednji će penzije primiti korisnici iz kategorije zaposlenih, pošto će 10. septembra početi isplata za korisnike koji su se opredelili da penzije primaju preko tekućih računa, a 11. septembra za one koji penzije dobijaju na kućnim adresama ili poštanskim šalterima.

Iznosi na čekovima biće isti kao i prilikom prethodne isplate za jul, a prosečna julska penzija je prema podatku koji je danas objavio Fond PIO iznosila 45.709 dinara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>