• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijanke završile u suzama nakon što im je taksista naplatio vožnju od pola sata: Kako im stati na put?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakvi slučajevi bacaju senku na turističku ponudu Splita i cele Dalmacije

  • 0
taksi usluga, evri Ilustracija: Marko Jovanović/Schutterstock

Dve mlade Italijanke su sinoć uplakane stigle na let na aerodrom u Splitu, tvrdeći da su postale žrtve taksiste koji ih je brutalno prevario. Vožnja od trajektne luke do aerodroma, koja obično traje oko pola sata i pokriva 25 kilometara, naplaćena im je neverovatnih 550 evra, piše Dalmatinski portal.

Devojke su, šokirane i u suzama, pokazale račun koji im je taksista izdao. U trenutku kada su stigle na aerodrom, njihov avion je trebalo da poleti za sat i po vremena, ostavljajući im malo vremena da reaguju.

Osoblje aerodroma ih je uputilo da slučaj prijave policiji, ali su devojke izrazile sumnju u to da će to doneti neki rezultat.

Prema njihovim rečima, taksista je na kraju vožnje zatražio njihovu karticu kako bi naplatio vožnju, što su one i učinile, ne očekujući ovako visoku cenu. Ovaj incident ponovo je skrenuo pažnju na problem nesavesnih taksista u turističkim destinacijama, koji koriste priliku da prekomerno naplaćuju usluge stranim turistima, posebno onima koji nisu upoznati sa lokalnim cenama.

Ovakvi slučajevi bacaju senku na turističku ponudu Splita i cele Dalmacije, koja je poznata po svojoj gostoljubivosti i lepoti. Turističke vlasti i lokalna zajednica trebalo bi da preduzmu korake kako bi se ovakve situacije izbegle u budućnosti i zaštitili ugled destinacije.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>