• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

CEO "Leadership EQ" javno otkrila zašto podržava rad od kuće: "Zašto ih zapošljavate ako im ne verujete?"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hyacinth je zaključila da, ako se fokusirate na prisustvo, dobićete prisustvo, ali ako se fokusirate na rezultate, dobićete rezultate

  • 0
Rad od kuće Foto: Pexels

U svojoj objavi na LinkedIn-u, generalna direktorka i osnivač Leadership EQ-a, Brigette Hyacinth, istakla je kako u potpunosti podržava rad od kuće. Naime, ona je podelila prepisku sa zaposlenim, a potom je upitala i druge za mišljenje.

Najpre, Hyacinth je istakla važnost rezultata i poverenja u zaposlene.

- Dokle god se posao obavlja, ne zanima me da li radite sa Južnog pola ili iz kancelarije. Zaposlila sam vas da obavite posao i verujem da ćete to uraditi - napisala je ona.

Zahvaljujući ovoj odluci, zaposleni je uštedeo tri sata dnevno koje bi inače proveo u putovanju na posao, što je, kako Hyacinth naglašava, rezultiralo većom produktivnošću zbog srećnijeg radnog okruženja.

Hyacinth je zaključila da, ako se fokusirate na prisustvo, dobićete prisustvo, ali ako se fokusirate na rezultate, dobićete rezultate.

- Ako ne možete da verujete svojim zaposlenima, zašto ih uopšte zapošljavate? Poverenje je ključno - poručila je.

Ovaj stav izazvao je niz reakcija, a mnogi su se složili da je poverenje osnova uspešnog liderstva i efikasnog poslovanja.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>