• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stranci obožavaju ovu banju: Nalazi se na sat vremena od Beograda, a smeštaj se može naći i za 2500 dinara

D. J.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivanišević je posetio je opštinu Irig, gde se sastao sa predsednikom Opštine Tihomirom Stojakovićem povodom otvaranja rekonstruisanog parka u centru Vrdnika

  • 0
Banja Vrdnik Foto: Shutterstock

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević izjavio je danas da je saradnja lokalne samouprave, Pokrajinske vlade i republičkog Ministarstva doprinela da Vrdnik bude najbrže rastuća destinacija u Srbiji u oblasti turizma, kao i da je njegov sekratarijat uložio više od 40 miliona u turizam u opštini Irig.

Vrdnik se nalazi na nekih sat vremena od Beograda i pola sata od Novog Sada. Kako je ekipa Telegrafa proverila, cene smeštaja su veoma povoljne, pa se iste mogu naći i za svega 2500 dinara po noći.

Banja je posebno pogodna za one koji leče reumatična oboljenja, ali i za goste koji žele mir i boravak na čistom vazduhu.

Uz lekovite vode i čist vazduh, banja Vrdnik je gostima zanimljiva i zbog blizine Fruške gore – sa brojnim manastirima, spomenicima, vidikovcima i događajima tokom cele godine. Za ljude koji žele beg iz grada i boravak u prirodi, banja Vrdnik je odličan izbor, pa nije ni čudo što je mnogi stranci obožavaju.

Kako je saopštila Pokrajinska vlada, Ivanišević je posetio je opštinu Irig, gde se sastao sa predsednikom Opštine Tihomirom Stojakovićem povodom otvaranja rekonstruisanog parka u centru Vrdnika.

Ivanišević je rekao da je na današnjem sastanku dogovoren nastavak saradnje Sekretarijata sa tom lokalnom samoupravom, te da se u rekonstruisanom parku uvede besplatan internet za sve korisnike i finansira postavljanje video nadzora na raskrsnicama u turističkim mestima.

- Zadovoljstvo je biti u opštini koja u ovom trenutku ima 20 projekata spremnih za finansiranje, što pokazuje aktivnost lokalne samouprave i to da će Ministarstvo turizma i omladine i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam moći da podrže dobre projekte - rekao je Ivanišević.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić je rekao da uređeni park kao novi turistički sadržaj, već opravdava svoju svrhu.

- U ovoj opštini je evidentiran rast stranih gostiju od 72 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a Banja Vrdnik je po ukupnom broju dolazaka stranih turista pretekla Vrnjačku banju. Pored stanova u novogradnji, izgradnje novog hotela u Irigu, novih hotelskih kapaciteta u Banji Vrdnik, imamo i porast broja gazdinstava koja se bave turizmom na teritoriji ove opštine - rekao je Kandić.

Predsednik opštine Irig rekao je da je rekonstruisani park jedan od najvećih i najlepših projekata koji su sprovedeni u poslednjih šest godina.

- Ovo je vredna investicija za Banju Vrdnik i ovo turističko mesto, te očekujemo saradnju i u narednom periodu sa Ministarstvom i Sekretarijatom - rekao je Stojaković i dodao da su trenutno u toku radovi na uređenju opštinskog zdanja, dok će u naredne tri godine biti adaptirane i preostale tri stare zgrade u centru Iriga.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>