• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milijarder koji je izgubio sve: Kako je jedna epizoda TV serije zapečatila sudbinu njegove kompanije

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Peleton je doživeo neverovatan bum tokom pandemije

  • 0
Peleton CEO Foto: Shutterstock, Kimberly White / Getty images / Profimedia

Bivši izvršni direktor kompanije Peleton otkrio je da je 'izgubio sav svoj novac' i da je prisiljen da proda svoje stvari. Dok su Amerikanci bili zatvoreni kod kuće tokom pandemije Peleton bicikli su postali veoma tražena luksuzna roba.

Prodaja je porasla za 250 procenata u prvom kvartalu 2020. godine, a akcije kompanije su porasle za 400 procenata tokom iste godine.

Međutim, sa popuštanjem restriktivnih mera, Peleton je pao u nemilost, brišući sa sobom veliki deo bogatstva svog osnivača u tom procesu.

Dalji pad vrednosti akcija kompanije je usledio posle jedne epizode nastavka serije "Seks i grad" u kojoj jedan od glavnih likova doživljava srčani udar posle trninka na Peleton biciklu.

- Izgubio sam sav svoj novac. Morao sam da prodam skoro sve u svom životu - rekao je Džon Foli, koji je osnovao Peleton 2012. godine, za New York Post.

Foli je bio vredan 1,9 milijardi dolara na vrhuncu Peletona, ali je njegovo lično bogatstvo opalo na 225 miliona dolara kada je napustio poziciju izvršnog direktora u februaru 2022. godine, prema Bloombergu.

- Znate, u jednom trenutku sam imao puno novca na papiru. Nažalost, ne i u banci - požalio se biznismen.

Folijevo status milijardera preko noći je nestao do novembra 2021. godine, ali su se stvari pogoršale neposredno pre Božića te godine.

- Zaista smo mislili da radimo nešto posebno za svet. Zaista nam je bilo stalo do naših članova. Brinuli smo o našim akcionarima, brinuli smo o našim zaposlenima. I odjednom, samo smo bili meta podsmeha… sve se raspadalo - rekao je Foli.

Peleton je otpustio još 400 zaposlenih početkom leta i nastavio da zatvara svoje prodavnice u pokušaju da smanji troškove, preneo je Dejli Mejl.

(Telegraf Biznis)

Video: Postoji li posao iz snova u Srbiji? Budite radnik, ali pre svega "Ja d.o.o."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>