• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Okruženi smo fekalijama, zidovi su umazani, a mi ne možemo da dišemo": Cigićima komšija zagorčava život

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iz Centra za socijalni rad navode da su upoznati sa trenutnom situacijom

  • 0
Čačak smrad Foto-ilustracija: Shutterstock

Porodica Cigić iz Kaštel Starog ima komšiju iz noćne more. Naime, komšija koji im zagorčava život živi sprat ispod njihove porodice, a s obzirom na to da mu je zapušena kanalizacija, fekalije se često izlivaju iz njegovog stana.

- Život iz pakla je zaista život u paklu. Kad on otvori vrata, sve fekalije izlaze. Taj gospodin neće da očisti, ja moram čistiti za njim. Miris je kao da živim ispod septičke jame, septička jama i ništa drugo - rekao je Slavenko Cigić.

Gospodin je korisnik centra za socijalni rad i živi u prizemlju, sprat niže od porodice Cigić, koja godinama trpi nepodnošljiv smrad. Problem postoji već godinama, a kontaktirane su sve institucije, ali bez rezultata. Zidovi su natopljeni izmetom, a jedan se čak i urušio.

- Ovde me guši u grudima, ne možeš da dišeš. Moraš duboko udahnuti da bi dobio malo vazduha, to je strašno - ispričala je Iva Cigić za Dnevnik.hr.

Iz Centra za socijalni rad navode da su upoznati sa trenutnom situacijom i da su gospodinu ponudili smeštaj, ali je ponuda odbijena. Ističu da preduzimaju sve potrebne mere kako bi rešili problem, ali zbog zaštite ličnih podataka nisu u mogućnosti da pruže dodatne detalje. Nažalost, dodatni problem predstavlja gospođa Iva, koja se bori sa rakom pluća. Nedavno je došlo do incidenta u kojem je ona pala na fekalije koje su bile prisutne, što dodatno pogoršava celu situaciju.

- Kad sam išla na hemoterapiju, pala sam na stepenice u fekalije. Cela sam se isprljala. Ljudi su me čekali napolju iz saniteta dok sam se gore oprala i presvukla - prisetila se.

O celoj situaciji oglasila se i Udruga predstavnika vlasnika stambenih zgrada.

Objasnili su kako bi vlasnik trebalo da plati novčane kazne u trostrukom iznosu mesečne pričuve, te da ako se problem ponavlja, postoji mogućnost isključenja iz vlasničke zajednice, što je predviđeno i Zakonom.

(Telegraf Biznis)

Video: Bizarna drama stanara na Julinom Brdu: Svakodnevno nalaze ljudski izmet u hodnicima zgrade

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>