• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Memić: Raste broj turista u Srbiji, ulaganja u turističke destinacije daju rezultate

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Memić je dodao da je Beograd, kao najpoželjniji grad za strane turiste i dalje ostao na vrhu liste u našoj zemlji

  • 0
Porodica putovanje turisti odmor more Foto: Shutterstock

U Srbiji je u periodu januar-jul ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, broj dolazaka turista bio veći za 8,4 odsto a stranih za 14,2 odsto, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine i navelo da najveći broj turista i dalje dolazi iz Rusije, Turske i zemalja regiona, dok je broj dolazaka turista iz Kine veći za 72,1 procenat.

Resorni ministar Husein Memić rekao je da raste i broj noćenja stranih turista i da taj rast pokazuje da Srbija postaje turistička destinacija u kojoj se provodi više dana.

- Podaci pokazuju i da pored prestonice stranci sve više borave u odmaralištima u unutrašnjosti. Posvećenost i ulaganja ministarstva u turističke destinacije širom Srbije već sada daju rezultate, a cela Srbija svakako ima šta da ponudi - istakao je on.

Dodao je da je Beograd, kao najpoželjniji grad za strane turiste i dalje ostao na vrhu liste u našoj zemlji, ali da se možemo pohvaliti i drugim mestima koja postaju primamljiva za strance.

- Tako je u našim banjama, u prvih sedam meseci ove godine, 12,5 odsto više dolazaka stranih turista u odnosu na isti period prošle godine, dok je u planinskim centrima njih više za 35,4 odsto - izjavio je Memić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>