• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema im spasa, poznati brend zatvara radnje i u ovoj zemlji: Radnici u 4 dana saznali da ostaju bez posla

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oko pet prodavnica bi moglo ostati otvoreno duže da bi rasprodali preostale zalihe

  • 0
Odeća vešalice garderoba Foto: Pixabay.com

Modni brend Scotch & Soda zatvara blizu 40 svojih radnji u Nemačkoj, što će ostaviti 290 zaposlenih bez posla.

Holger Rhode je za većinu prodavnica rekao da će danas biti njihov poslednji dan. Oko pet prodavnica bi moglo ostati otvoreno duže da bi rasprodali preostale zalihe. Zaposleni su obavešteni u utorak, rekao je on.

Nosilac prava na brend i robu, fond privatnog kapitala sa sedištem u Sjedinjenim Državama, nije bio zainteresovan ni za prenos prava na novog investitora niti za pristanak na novu licencu za posao, rekao je on.

Prema Roudu, u toku su razgovori sa jednom modnom maloprodajom u vezi sa mogućim preuzimanjem lokacija i osoblja. Investitor bi ipak morao da postigne dogovor sa vlasnicima imovine, rekao je on, a prenosi Yahoo News.

Polovina prodavnica lanca nalazi se u Baden-Virtembergu i Severnoj Rajni Vestfaliji. Nemačka podružnica holandskog modnog brenda Scotch & Soda Retail GmbH podnela je u junu zahtev za stečaj Okružnom sudu u Dizeldorfu.

Prema navodima kompanije, nedavno je ostvarila godišnji promet od 25 miliona evra (27,7 miliona dolara) u Nemačkoj. Nesolventna matična kompanija u Holandiji nedavno je prestala sa radom.

(Telegraf Biznis)

Video: Drama sa srpskim putnicima na aerodromu, ima i male dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>