• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kafa ispod 250 RSD, svinjski but 600: Počela akcija “Najbolja cena”, Momirović i Čadež obišli prodavnicu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcija će trajati do 31. oktobra

  • 1
Momirovic ja slikam Foto: Telegraf

Akcija "Najbolja cena", koja obuhvata 700 namirnica u 2.500 maloprodajnih objekata, počela je danas i trajaće do 31. oktobra.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović zajedno sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom obilazi jednu od prodavnica ovog jutra.

Detaljan spisak namirnica obuhvaćenih akcijom možete videti ovde.

Podsetimo, kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio, reč je o kreiranim cenama koje su niže i od akcijskih.

- Kompanija DIS se odazvala pozivu da se pridruži akciji. Zajedno sa dobavljačima smo obezbedili 104 artikla za ovu akciju - poručio je Ivan Šulejić generalni direktor kompanije DIS.

Predsednik PKS-a Marko Čadež poručio je da je ovo možda jedan od najboljih i najinovativnih načina države, Vlade i privrede.

- Saradnje u nečemu što nazivamo ublažavanjem psihološke inercije inflacije - poručio je Čadež.

Istakao je da je ovo jedan od globalnih problema i da je Srbija jedna od prvih zemalja koja je počela da primenjuje ovakve akcije.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović poručio je da smo došli ponovo do toga da osnovne životne namirnice budu po najjeftinijoj ceni u regionu, a verovatno i u Evropi.

- Znamo da je septembar tradicionalno najosetljiviji mesec, a ima i toga što je pričao Čadež. Mi već imamo 6 meseci trend smanjivanja inflacije, u prethodnom meseci smo imali blagu stagnaciju. Želimo da je spustimo na ispod 3 posto, ovo je jedna od mera - rekao je Momirović

Istakao je da je prethodna akcija pokazala sjajne rezultate i doprinela smanjivanju inflacije u iznosu od 16 odsto, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bebita

    1. septembar 2024 | 12:34

    Jutros sam bila u dva supermarketa u Sremcici, cene nepromenjene. Ali 2-3 dana tolerancija dok stignu da zamene to je o.k.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>