• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministri Vesić i Vukićević potpisali Zajedničko pismo EK o pruzi Beograd - Bar

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dve zemlje će zajednički nastupiti pred Evropskom komisijom i tražiti sredstva iz dodatnog fonda za razvoj Zapadnog Balkana

  • 0
Goran Vesić Milunom Zogović i Maja Vukićević Foto: Vanja Karličić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ministarka saobraćaja Crne Gore Maja Vukićević potpisali su danas u Palati Srbija Zajedničko pismo Evropskoj komisiji (EK) o pruzi Beograd - Bar.

Taj dokument je potpisan nakon sastanka Vesića sa potpredsednikom Vlade Crne Gore Milunom Zogovićem i ministarkom Vukićević.

Vesić je novinarima rekao da je za Srbiju jako važna regionalna saradnja, ali da je najvažnija saradnja sa Crnom Gorom jer kako je naglasio, sarađujemo sa braćom i sestrama te je zato veoma važno sa Srbija i Crna Gora sarađuju potpuno, da sarađuju na infrastrukturalnim projektima i da nastupaju zajedno.

- Ovo pismo koje smo danas potpisali govori o tome da će dve zemlje zajednički nastupiti pred Evropskom komisijom i tražiti sredstva iz ovog dodatnog fonda za razvoj Zapadnog Balkana za rekonstrukciju pruge između Beograda i Bara, jer je to naša zajednička pruga - rekao je Vesić.

Istakao je da je tokom današnjeg susreta dogovoreno nekoliko stvari a prvo je Zajedničko pismo Evropskoj komisiji o pruzi Beograd - Bar.

- Mi želimo da se kroz plan rasta Zapadnog Balkana finansira pruga između Beograda i Bara. Za nas u Srbiji to je najprioritetnija pruga. Posle toga dolazi pruga između Brestovca i Preševa do Skoplja - rekao je Vesić.

Istovremeno, on je zahvalio koleginici Vukićević i na tome što je glasala u Savetu Evrope protiv članstva takozvanog Kosova u ovoj organizaciji.

- Ona je za nas heroina i uvek će to biti.Posebno i smo joj zahvalni na tome i želim da zna, da pamtimo njen čin i da to mi nikada nećemo zaboraviti, jer Srbija pamti one koji se zaista bore i one koji učine nešto za nas - rekao je on.

MinistarkaVukićević je istakla da je ova poseta posebno važna za resorno ministarstvo kojim ona rukovodi zbog toga što sa ministrom Vesićem i ministarstvom kojim on rukovodi ima mnogo zajedničkih tema i projekata koji treba da se realizuju u budućnosti.

-  Današnji sastanak bio je veoma koristan i produktivan i samo je prvi u nizu sastanaka koje ćemo održati u narednom periodu. Neće se sve zadržati samo na razvogorima već ćemo imati konkretne  projekte i akcije u budućnosti i verujem da ćemo uskoro imati dobre vesti za građane Crne Gore i Srbije vezano za ove projekte koji su nam od zajedničkog interesa - rekla je ministarka Vukićević.

(Telegraf Biznis)

Video: Investicija vredna 15 miliona evra: Vesić položio kamen temeljac za izgradnju ritejl parka u Šidu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>