• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra okrugli sto o Strategiji razvoja energetike i izmenama Zakona o energetici

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savez energetičara je zajedno sa dekanima tehničkih fakulteta pozvao grupu stručnjaka da na okruglom stolu kroz diskusiju usaglase predloge za unapređenje ta dva dokumenta čije se usvajanje očekuje u skorije vreme

  • 0
Nemačka, Gasovod, energetika, energija, inflacija, Germany Energy Inflation Foto: Tanjug/AP

Savez energetičara organizovaće sutra, na Građevinskom fakultetu, okrugli sto o Strategiji razvoja energetike i izmenama i dopunama Zakona o energetici.

Savez energetičara je zajedno sa dekanima tehničkih fakulteta pozvao grupu stručnjaka da na okruglom stolu kroz diskusiju usaglase predloge za unapređenje ta dva dokumenta čije se usvajanje očekuje u skorije vreme.

- U našem energetskom sektoru, koji se nalazi u procesu korenitih promena na postupnom putu prema dekarbonizovanoj energetici, veoma su aktuelna dva dokumenta čije usvajanje se očekuje u skorije vreme: Strategija razvoja energetike do 2040. godine sa projekcijama do 2050. i Nacrt zakona. Značaj oba dokumenta je takav da, svakako, stručna akademska javnost treba da učini napor da se ti dokumenti dovedu na što je moguće kvalitetniji nivo - rekao je predsednik Saveza energetičara Nikola Rajaković, prenosi portal "Energija Balkana".

Kaže da je jasno da je preduslov realizacije Strategije i Nacionalnog energetskog i klimatskog plana visoka stručnost i obučenost stručnjaka u energetskom sektoru koju jedino mogu da obezbede visokoškolske ustanove.

Pored toga i obezbeđenje kontinuiteta strateškog planiranja u Srbiji kao i stvaranje optimalnog regulatornog okvira naslanjaju se na edukaciju na našim tehničkim fakultetima, rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>