• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Privredna komora Srbije otvara predstavništvo u Skoplju: Evo ko će biti predstavnik

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prve aktivnosti predstavništva biće usmerene na ubrzavanje administrativnih procedura da bi se nesmetano povezali u jedinstveno tržište

  • 0
Privredna komora Srbije, Marko Čadež Foto: Milena Đorđević

Privredna komora Srbije (PKS) uskoro otvara predstavništvo u Skoplju, najavljeno je danas u zvaničnom saopštenju. Predsednik PKS Marko Čadež istakao je da su se na ovaj korak odlučili kako bi  pružili još snažniju podršku jačanju privrednih veza dveju zemalja i da pokažu da su Srbija i Severna Makedonija pravi primeri uspešne regionalne saradnje bez barijera.

- Mnogo toga smo već uradili, malo nam nedostaje da budemo primer kako treba da funkcioniše ’one stop shop’ kada je u pitanju trgovina i uslugama i robom, da zaista nemamo nijednu smetnju i da možemo da funkcionišemo kao zemlje EU. Naš cilj je da Srbija i Severna Makedonija budu primer zemalja koje jasno pokazuju kako mogu da olakšaju svojim privrednicima poslovanje do te mere da ne razmišljaju o administrativnim pitanjima, već da se bave onim što najbolje znaju, a to je da stvaraju novu vrednost - rekao je Čadež.

Kako ističe, prve aktivnosti predstavništva biće usmerene na ubrzavanje administrativnih procedura da bi se nesmetano povezali u jedinstveno tržište, kao i na povezivanje poslovnih zajednica i partnera.

- Već smo krenuli u proceduru otvaranja predstavništva, imamo velike planove, radimo kao do sada i još intenzivnije - poručuje Čadež.

Predstavnica Privredne komore Srbije u Skoplju biće Nola Ismajloska Starova. Kako je istakla, već ima ima dosta iskustva u odličnoj saradnji sa PKS i komorama u regionu, u oblasti regionalne saradnje i na polju evropskih integracija.

- Predstavništvo PKS u Skoplju biće snažna podrška još boljoj saradnji privreda i kompanija dveju zemalja - rekla je Ismailovska Starova koja očekuje da će ovaj odličan primer slediti i druge komore.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić i Makron otkrili ploču na BG aerodromu povodom završetka radova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>