• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova pravila za posetioce ovih zemalja: Pasoši postaju prošlost

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj sistem je odvojen od odloženog programa ukidanja viza ETIAS

  • 0
digitalni pasoš Foto: Shutterstock

Digitalizacija proždire papirologiju na svom frontovima, a sada je su na meniju pasoši, kao i karte.

Papirne uspomene sa putovanja, od karata za ukrcavanje do samih pasoša, brzo postaju stvar prošlosti. Radost novog pečata u pasošu uskoro će postati prošlost za posetioce 29 zemalja Šengen zone Evropske unije, počevši od 10. novembra, kada stupa na snagu novi automatizovani sistem za ulaz i izlaz (EES).

Ovaj sistem je odvojen od odloženog programa ukidanja viza ETIAS, koji bi trebalo da počne u prvoj polovini 2025. godine, a predviđa da će putnici van EU plaćati naknadu od 7 evra za ulazak, koja važi tri godine.

Poseta Americi

U junu, CNN Travel je predstavio najbolje američke gradove za posetu u 2024. godini. Na desetom mestu je Dulut, Minesota.

Očekuje se da će jesen u SAD biti neuobičajeno topla, pa će niže temperature koje Dulut uživa na obalama jezera Superior biti posebno prijatne.

Grad nudi mnoštvo zdravih aktivnosti na otvorenom, uključujući pešačenje, posmatranje ptica i vožnju kajakom. Posetioci mogu da uživaju u brojnim pivarama i zanatskim radionicama, kao i u bogatoj muzičkoj i umetničkoj sceni.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta je sve lakše preko eUprave?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>