• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ručak 3 €, kafa 30 centi": Turistima je ova destinacija ispod radara, a ko je jednom poseti - uvek se vrati

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ako razmišljate o nekoj divljoj i egzotičnoj destinaciji koju nije zahvatio ni gram masovnog turizma, ovo može biti super opcija", poučio je Dacešin

  • 0

Jedan od putopisaca koji redovno oduševljava zanimljivim sadržajima, Robert Dacešin, nedavno se javio iz Alžira– odlične destinacije za one koji traže povoljna mesta koja nude pregršt sadržaja, bez previše turista.

Tako, na primer, tamo možete popiti jednu od najjeftinijih kafa na svetu, platićete je oko 30 centi i pritom uživati u pogledu na džamiju stariju od hiljadu godina, piše Pun kufer.

- Istina je da je Afrika kontinent koji sam najmanje obilazio i da sam do sada obišao svega oko deset zemalja, ali imam utisak da mi je glavni grad Alžira – Alžir, najbolji grad u kojem sam bio. Sa svojih 2,5 miliona stanovnika ovaj grad vam pruža priliku da doživite istinsku egzotiku, bogatu istoriju, upoznate srdačne ljude i da okusite pravo putničko iskustvo po verovatno nikada nižim cenama. Jugoistočna Azija je sinonim za jeftina putovanja, ali mislim da je Alžir, uz Iran, možda najjeftinije mesto gde sam bio u poslednje vreme. Počevši od toga da ćete ručak plaćati 3 do 4 evra, kafu ili čaj piti za 0,30 evra, voziti se desetinama kilometara taksijem za 2 do 3 evra, i uz to ulaziti besplatno na gotovo svaku atrakciju koju ovaj grad nudi, a verujte mi, nudi ih zaista mnogo - pojasnio je on.

Kako je istakao, nikada pomenutu destinaciju nije previše priželjkivao, ali sada smatra da Alžir ima jedan od boljih odnosa cene i kvaliteta za putovanja gde je do sada bio.

- Ako je Alžir zemlja u kojoj se dosta može osetiti uticaj Francuske, počevši od arhitekture, hrane pa sve do jezika, koji je ovde čak dominantniji od arapskog, koji je zvanični jezik, rekao bih da je Oran, bez dileme, 'najfrancuskiji' grad u zemlji. Sa nadimkom 'Pariz Afrike', ovo je mesto gde se na neki neobičan način spajaju francuska arhitektura sa primesama orijentalnog stila, a to opet izgleda nekako zaista šarmantno i lepo. U gradu danas živi oko 2 miliona stanovnika, a ono što je upečatljivo ovde je veliki broj impozantnih katedrala koje ćete videti širom grada. Pored njih, tu je i prelepa tvrđava Santa Kruz do koje ćete stići žičarom po ceni manjoj od evra, a sa koje ćete imati jedan od najboljih pogleda na grad. Preporučujem da posetite i Grand Post, Palais de la Culture, stari deo grada poznatiji kao Kazba, nekoliko prelepih džamija i još nekoliko više nego impresivnih objekata sa istorijom bogatom nekoliko vekova. A ono što je najbolje od svega je to što uopšte nema turista. Naime, ne pamtim da sam u skorije vreme bio u zemlji koja nudi toliko istorije, a koju gotovo niko ne posećuje, te u ovih pet dana koliko smo ovde, ne znam da li sam video jednog stranca - dodao je on.

"Zato, ako razmišljate o nekoj divljoj i egzotičnoj destinaciji koju nije zahvatio ni gram masovnog turizma, ovo može biti super opcija", za kraj poučio je Dacešin na društvenim mrežama.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>