• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

5 top proizvoda sa Sajma u Berlinu: Sa Teslinim televizorom "crna je prava crna"

Vreme čitanja: oko 5 min.

Brend Tesla kompanije Comtrade Distribution izlaže po drugi put u Berlinu, a njihov štand možete posetiti do 10. septembra

  • 0
Tesla, IFA Berlin 2024 Foto: Marko Jovanović

Stota po redu IFA 2024 svečano je otvorena juče u Berlinu, okupljajući najbolje među najboljima u svetu potrošačke elektronike. Drugi put po redu i ujedno i dalje jedini iz regiona Zapadnog Balkana, brend Tesla kompanije Comtrade Distribution, izlaže u prestonici Nemačke.

U godini kada IFA slavi stoto izdanje, srpski brend obeležava prvih 10 godina postojanja, a posetiocima u Berlinu pripremili su najnovije frižidere, klime, televizore, male kućne aparate i još mnogo toga. Ovo je top 5 proizvoda sa Teslinog štanda ove godine:

"Crna je prava crna"

Premijerno, Tesla u Berlinu izlaže svoj prvi OLED televizor sa kojim je ,,crna prava crna".

- U pitanju je OLED panel sa nativnim osveženjem, 120Hz. Tu je i 2.1. 2 audio sistem sa ukupno 4 zvučnika i integrisanim woofer-om, tako da u poređenju sa drugim brendovima možemo da stanemo rame uz rame kada je reč o kvalitetu i samom uređaju - poručuju sa Teslinog štanda za Telegraf Biznis.

Pored ovih karakteristika, model poseduje i nekoliko novih funkcija, poput komunikacije sa TV uređajem bez korišćenja daljinskog upravljača.

- Tu je i "buzzing remote", koja služi da pronađete daljinski upravljač preko dugmeta na televizoru, "far field" funkcija, koja omogućava da komunicirate sa TV uređajem bez korišćenja daljinskog upravljača, Dolby Vision i Dolby Atmos, kao i senzor osvetljenja pomoću kog se svetlost na televizoru prilagođava u odnosu na ambijent i senzor blizine koji omogućava da se televizor ugasi ukoliko mu se previše približite - priča Igor Đogo, Product Development Manager.

Potvrđuje nam da je komunikacija sa televizorom bez korišćenja daljinskog upravljača moguća i kada je uređaj isključen. I to sve zbog seta mikrofona koji ovaj model poseduje.

Posebnu pažnju na ovogodišnjem Sajmu privlači i Teslin gejming model, koji ima QLED IPS panel sa nativnih 144 herca kao i 2.1.2 audio sistem sa integrisanim woofer-om.

- Omogućava gejmerima da dožive kompletan ugođaj. Vizuelno, slika je mnogo realnija nego na običnom TV-u koji ima 60 herca - dodaje Đogo.

Takođe, kao i prethodni, i ovaj model poseduje "buzzing remote" i "far field" funkciju, kao i Dolby Vision i Dolby Atmos.

"Diamond shape" bubanj

Modernog dizajna, ali sa funkcijama koje svako domaćinstvo ,,čini srećnijim", najnoviji model Tesline veš mašine sa pravom je prikupio simpatije mnogih posetilaca.

Potpuno touch screen model sa displejom u boji odaje utisak ,,čiste elegancije", ali je ujedno i veoma ,,user friendly" uređaj.

- Poseduje inventer motor i ,,auto-dosing" pregradu koja omogućava da sipate deterdžent i omekšivač i ne razmišljate o njima prilikom svakog pranja - govore sa štanda za Telegraf.

To znači da više ne morate da brinete da li ste stavili previše ili pak premalo praška, malo ili mnogo omekšivača jer ova mašina meri umesto vas.

- Svaki ciklus kada pere, ona automatski sama dozira - priča Zlatica Brajović Team Lead Manager.

Ono što se posebno ističe kod ove mašine je bubanj u obliku kapljica, tzv ,,diamond shape", koji podrazumeva da tkanina ostane neoštećena prilikom pranja.

Tu je i eco funkcija, koja podržava Teslinu viziju održivog utroška energije, kao i ,,steam" funkcija za dezinfekciju odeće.

Zvezda Tesla štanda

Ko želi apsolutni minimalizam u svojoj kuhinji, onda je ovaj uređaj pravi proizvod. Mnogi su se složili da je upravo on zvezda ovogodišnjeg štanda. U pitanju je aspirator na izvlačenje, koji može da se ugradi u bilo koji deo kuhinje.

- To je najbolji spoj dizajna i tehnologije prožet minimalizmom koji je sastavni deo našeg brenda. U pitanju je full touch screen u staklu, automatski se sam podiže iz ugradnog dela, bilo da ga ugrađujete u elemente ili na kuhinjskom ostrvu - pojašnjavaju nam iz Tesle.

- Nekoliko premium brendova ih ima, ali u ovom cenovnom rangu i na nivou koji naš brend nastupa, tako nešto ne postoji - dodaju.

Dolazi u dve dimenzije: 60 i 90 centimetara, u zavisnosti od ploče koju izaberete.

Kameni frižider

U top pet proizvoda ulaze i dva frižidera. Jedan od njih je ,,kameni" koji kombinuje najbolje moguće specifikacije kombinovanih i samostojećih frižidera.

- Ugradni deo je zapravo kao kod ugradnih modela, potrebno je samo 4 milimetra sa strane da se ostavi jer cirkulacija vazduha ide odozdo. S druge strane, koriste kapacitet kao kod samostojećih - priča Zlatica Brajović za Telegraf.

Odgovor zašto baš ,,kameni" u nazivu, krije se u tome što ovaj uređaj zadržava svoju prednju stranu za koju su birali dekorativan i lep dizajn.

Unutrašnjost frižidera poseduje i ,,metal cooling" funkciju koja je neizostavan deo premium brendova.

Kako pričaju sa štanda, Metal Cooling tehnologija akumulira i održava željenu temperaturu unutar frižidera dok oplata od metalne ploče, duž zadnje strane, pomaže u održavanju konstantne temperature u frižideru.

Jedna od fioka je "flexi zone" koja može imati tri različita režima: za meso, piće, voće i povrće.

Frižider sa vinskim podrumom

Sve premium funkcije slivaju se u ovaj model - frižider sa vinskim podrumom.

- Ako želite da pijete vino, imate vinski odeljak, kao i odeljak za cigarete. Ako vaš partner pije viski imate pored dispanzera za vodu i ledomat. Možete da dobijete kocke leda, ali i mrvljeni led za koktel - pojašnjava nam Brajović.

Kako zaključuje, sa ovim modelom, Tesla kombinuje sve ono što jednom savremenom čoveku, odnosno domaćinstvu, treba.

Kvalitet ispraćen dizajnom

Kvalitet je ono što vas privlači, ali je dizajn ono što vas kupuje, što je prepoznao i brend Tesla.

- Što se tiče samog dizajna, po nekim istraživanjima je važniji od kvaliteta. Dizajn je nešto što neko prvi primeti i vidi i zato smo dosta radili na tome. Biramo minimalistički dizajn, najviše se to može videti kod rerni, aspiratora. Naše touch screen rerne nemaju šljašteće momente, a što se tiče funkcija, one su na premium nivou - pojašnjava nam Zlatica Brajović ispred brenda Tesla.

Ističe i da su neke funkcije birane da budu svojevrsni ,,asistenti u kući".

- Recimo, moguće je da u procesu kuvanja imate asistenta sa sobom u vidu uređaja i njegovih funkcionalnosti. To je nešto o čemu smo isto vodili računa - zaključuje.

Tesla vas očekuje u hali 22, štand 204, do 10. septembra!

(Telegraf Biznis)

Video: Nebojša Lozo: Naši proizvodi su našli put do svakog kontinenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>