• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

RGZ: Prijem građana u katastru utorkom i četvrtkom, obavezno zakazivanje

D. J.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svaki građanin će moći da nedoumice i pitanja, u vezi sa svojim predmetom ili nepokretnosti, razjasni lično u razgovoru sa rukovodiocima službi za katastar širom Srbije

  • 1
RGZ, Republički geodetski zavod Printskrin: rgz.gov.rs

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da pokreće kampanju "Otvorena vrata katastra" u okviru koje će načelnici i rukovodioci svih službi za katastar širom Srbije biti na raspolaganju za prijem građana svakog utorka i četvrtka posle 13.00 časova, uz prethodno zakazivanje preko info centra RGZ-a.

Termini se zakazuju pozivom na broj telefona 0700/500-500, putem elektronske pošte na adresu otvorenavrata@rgz.gov.rs ili putem čet aplikacije info-centra na sajtu RGZ-a www.rgz.gov.rs, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je zakazivanje neophodno kako bi svaki građanin dobio svoj termin za razjašnjenje nedoumica u vezi sa njegovim predmetom ili nepokretnošću.

- Svaki građanin će moći da nedoumice i pitanja, u vezi sa svojim predmetom ili nepokretnosti, razjasni lično u razgovoru sa rukovodiocima službi za katastar širom Srbije, čime se omogućava da se i oni koji nisu spremni da koriste digitalne usluge RGZ-a osećaju slobodnije da izraze zabrinutost za svoje nepokretnosti - navode iz RGZ.

Ističu da se ova kampanja pokreće "kao odgovor na optužbe o zatvorenosti službi za katastar i otežanoj komunikaciji sa građanima" i da je njen cilj da se građanima dodatno osigura pristup informacijama, transparentnost u radu i efikasno razrešenje nedoumica u vezi sa registracijom njihovih prava nad nepokretnostima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dubravka

    12. septembar 2024 | 10:47

    u RGZ mi je rečeno da ovo ne važi za predmete u drugostepenom postupku, znači ne važi za sve one predmete na koje je uložena žalba. Kako građani koji su uložili žalbu, i za čije rešavanje su protekli svi zakonski rokovi, mogu dobiti informaciju i porazgovorati sa nekim nadležnim, o svom predmetu?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>