• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ilon Mask je na putu da bude prvi bilioner do 2027. godine

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ilon Mask je na putu da bude prvi bilioner do 2027. godine

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask Foto: photosince / Shutterstock.com

Američki preduzetnik Ilon Mask je na putu da postane prvi bilioner na svetu do 2027. godine, prema novom izveštaju o globalnom bogatstvu.

Mask (53) trenutno je najbogatija osoba na svetu, sa neto vrednošću od 251 milijardu dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

Međutim, prema nalazima "Informa Connect Academy", njegovo bogatstvo raste po prosečnoj stopi od 110 odsto godišnje.

To znači da bi, pod uslovom da njegovo bogatstvo nastavi da raste istim tempom, mogao da dostigne bilionsku cifru u naredne tri godine, prenosi Skaj njuz.

Isti izveštaj "Klub biliona dolara iz 2024" – stavlja Maskovo poslovanje sa električnim automobilima Tesla na tržišnu vrednost od 669,3 milijarde dolara.

Stopa rasta ove kompanije je takođe izuzetno visoka - 173,3 odsto godišnje prema "Informa Connect Academy" - što znači da bi samo njeno poslovanje moglo premašiti milijardu dolara do sledeće godine.

Dve najbogatije kompanije koje su ocenjene u izveštaju o rastu bile su Majkrosoft (3,4 biliona dolara) i Epl (3,3 milijarde dolara).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>