• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrednost kompanije Kering pala je na najniži nivo u poslednjih sedam godina: Fransoa Pino u problemu

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcije su juče pale za čak 4,3 odsto, najbržim tempom za skoro sedam nedelja

  • 0
Kering, Gucci Foto: Shutterstock/T. Schneider

Vrednost francuske modne kompanije Kering, vlasnika luksuznih brendova kao što su Guči, Iv Sen Loran ili Balensiaga, pala je juče na najniži nivo u poslednjih sedam godina pošto je Guči veoma teško pogođen slabijom prodajom u Kini.

Akcije Keringa su juče pale za čak 4,3 odsto, najbržim tempom za skoro sedam nedelja, a analitičari banke Barklis su dodatno smanjile izglede ove kompanije, prenosi Blumberg.

Potrošači u Kini su postali još izbirljiviji u trenutnom ekonomskom okruženju i traže samo najekskluzivnije i najpoželjnije brendirane proizvode, navode analitičari Barklisa.

Grupacija Kering objavila je krajem jula da je njen operativni profit u prvih šest meseci 2024. pao za 42 odsto međugodišnje na 1,6 milijardi evra.

Kako se navodi, prihod grupacije na čijem je čelu Fransoa-Anri Pino je u prvoj polovini godine pao za 11 odsto međugodišnje na devet milijardi evra, preneo je Figaro.

Grupacija je upozorila da očekuje nastavak poteškoća i u drugoj polovini 2024, pošto smatra da će njen operativni profit u drugoj polovini 2024. pasti za približno 30 odsto na međugodišnjem nivou.

(Telergraf Biznis/Tanjug)

Video: Bili smo kod Jevte koji kilogram pršute naplaćuje 300€: Ima poruku za Novaka Đokovića!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>