• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi predsednik Privredne komore Vojvodine na prethodnoj funkciji doneo investicije vredne preko milijardu €

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo o kome je reč

  • 0
INDJIJA TTAJRS VUCIC STRAHINJA ACIMOVIC

Doskorašnji predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izabran je na sednici Skupštine PKV za predsednika Privredne komore Vojvodine.

Na jučerašnjoj sednici Skupštine PKV u Novom Sadu, Gak je istakao da je tokom poslednjih 20 godina u AP Vojvodini uloženo više od 11 milijardi evra stranih investicija, kao i da će PKV nastaviti da kreira ambijent za strane investitore, ali i za domaću privredu.

- Nastavićemo da kreiramo kvalitetan privredni ambijent za strane investitore, ali i da podstičemo domaću privredu. Posebnu pažnju posvetićemo ženskom preduzetništvu, jer je to jedan od segmenata privrede koji se posebno razvija u poslednjim godinama", naveo je Gak, saopštila je Privredna komora Vojvodine.

Sednici Skupštine Privredne komore Vojvodine prisustvovala je i potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić koja je istakla da je saradnja PKV i Vlade Vojvodine temelj ka unapređenju privrednog ambijenta u Vojvodini.

Podsetimo, Vladimir Gak je bio predsednik opštine Inđija od 2016. do 2024. godine, a tokom njegovog mandata privučeno je 26 investicija čija vrednost premašuje milijardu evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić: Bez ozbiljne saglasnosti naučne zajednice neće biti projekta Jadar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>