• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kompanija "Mei Ta Europe" usrećila mališane OŠ "14. oktobar": Đaci i nastavnici odmerili snage na novom terenu

Vreme čitanja: oko 4 min.

Pomoć je stigla i do lokalnih košarkaških klubova, koji su dobili donaciju novih lopti. Takođe, u skladu sa postavljanjem novog odbojkaškog terena, škola je dobila simboličan poklon u vidu odbojkaških lopti

  • 0

Kompanija "Mei Ta Europe" odlučila je da učenike Osnovne škole "14. oktobar" u Bariču obraduje novim sportskim terenom povodom početka školske godine. Kako je ekipa Telegraf Biznisa zabeležila, učenici su s nestrpljenjem čekali otvaranje obnovljenog dela školskog dvorišta, gde su odmah započele sportske aktivnosti.

Đaci viših razreda oprobali su se u odbojci i to protiv nastavnika, dok su njihovi školski drugari svaki postignut poen proslavili aplauzom, koji je bio prisutan ali, moramo priznati, manjeg intenziteta kada je sreća bila na strani nastavnika.

Potom, predstavnici kompanije "Mei Ta Europe", Kai Chang i Phobe Huan Wang uručili su nagrade učenicima koji su se proslavili na republičkim takmičenjima, i tako predstavili svoju školu u najboljem svetlu.

Pomoć je stigla i do lokalnih košarkaških klubova, koji su dobili donaciju novih lopti. Takođe, u skladu sa postavljanjem novog odbojkaškog terena, škola je dobila simboličan poklon u vidu odbojkaških lopti.

Direktor OŠ "14. oktobar", Dragan Nenadić nam je pojasnio da donacija nije fokusirana samo na odbojkaški teren, već je prethodnih meseci škola opremljena i elektronskim zvonom, upravo zahvaljujući kompaniji "Mai Te Europe".

- Ja bih se zahvalio fabrici "Mei Ta Europe" i Dragani, koja je menadžer u pomenutoj kompaniji. Sve je počelo negde u maju, aprilu mesecu i čekali smo elektronsko školsko zvono, koje je potom urađeno do kraja školske godine, odnosno već smo ga imali u junu. Što se tiče igrališta, čekali smo da deca prestanu da idu u školu, da bi mogli te radove da izvedemo. Vrlo brzo je sve urađeno sa njihove strane, a mi smo se trudili da ispoštujemo sve što smo se dogovorili - rekao nam je on.

Nenadić je potom istakao da je nakon ugradnje elektronskog zvona, po celoj školi postavljeno oko 18 zvučnika.

- Postavili smo veliki monitor i na ulazu škole koji će prikazivati školska dešavanja i aktuelnosti. I evo, poslednje što je urađeno, to je odbojkaški teren, koji je danas zvanično otvoren. Želim da se zahvalim fabrici i njihovim predstavnicima što su odvojili sredstva i dali školi za unapređenje. Danas su podeljeni i paketići za đake i prvake, ali su i nagrađena deca koja su prošle godine osvojila zavidne rezultate na republičkim takmičenjima. Imali smo pet učenika koji su osvojili treća mesta na državnim prvenstvima - dodao je direktor.

"Poklon se potroši, ali ovo ostaje zauvek"

- Ono što jeste u današnje vreme najvažnije, što je sve više i više zapostavljeno, to je fizički razvoj. Znači, ovo ovde ostaje trajno. Poklon se potroši, ispiše, pojede, ako su slatkiši u pitanju, ipak, igralište, lopta, dečija igra, njihovo kretanje, to nešto ostaje zauvek - dodao je Dragan Nenadić.

Sa druge strane, Dragana Milovanović, rukovodilac ljudskih resursa u kompaniji "Mei Ta Europe", istakla je da se nada da je ovo samo prvi od mnogobrojnih projekata koji slede.

- Od početka poslovanja u Srbiji, kompanija "Mei Ta Europe" kontinuirano pomaže lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo. I za nas je danas posebno srećan dan jer smo ovde u našem komšiluku, Bariču donirali novi odbojkaški teren, elektronsko zvono, novi sistem ozvučenja za decu i ekrane za organizaciona obaveštenja. Takođe, imali smo priliku da uložimo u sport i da dopremo putem Crvenog krsta do onih kojima je pomoć najpotrebnija. Tako da se nadamo da je ovo prvi od velikih projekata koje ćemo nastaviti da radimo uz podršku opštine Obrenovac - istakal je ona.

Zamenik predsednika opštine Obrenovac, Miloš Stanojević pojasnio je koliko je bitno za lokalnu zajednicu da osete da kompanije brinu o njima:

- Društvena odgovornost kompanija je bitna ne samo za njih, već i za samu lokalnu zajednicu. Jednostavno, važno je da lokalno stanovništvo ima osećaj da kompanije podržavaju samostalnost, da kažem njihove potrebe. Jednostavno, na taj način ćemo imati i zadovoljnije i mlađe i starije generacije, i tako ćemo se približiti samim kompanijama koje upravo posluju ovde u Obrenovicu.

Primer drugima...

- Ono što je jako bitno jeste da je ovo primer dobre prakse kako bi sve kompanije trebalo da se odnose prema samoj lokalnoj zajednici, prema školama i prema svim drugim ustanovama koje funkcionišu ovde u Obrenovicu. Ja se nadam da će sama "Mei Ta Europe" kompanija nastaviti upravo sa ovakvim primerima dobre prakse, ne samo u Bariču, već i širom Obrenovica jer je to ipak veoma velika kompanija koja posluje ovde kod nas i tako se odužiti ljudima koji ovde žive i sarađuju. Važno je da nastavimo da gradimo dobre odnose i da ih čuvamo kako bi, naravno, u budućnosti bili napredniji, a to se odnosi i na opštinu i kompaniju, ali pre svega na stanovništvo u Obrenovicu - istakao je Stanojević.

Obrenovac je proglašen za najhumaniji grad Srbije, te je jasno da se Crveni krst nikada u ovom mestu ne zaobilazi, o čemu svedoči i sekretar CK Obrenovca, Divna Sokić.

- Kompanija "Mei Ta Europe" je prepoznala rad i potrebu Crvenog krsta i uključila se u pomoć lokalnoj zajednici, na čemu smo veoma zahvalni. Kompanija je obezbedila paketiće za svu školsku decu koja su iz socijalno-ugroženih porodica, i to nije jedina humanitarna aktivnost kojoj se priključila ova kompanija. Onu su se pridružili i akciji dobrovoljnog davanja krvi, pri čemu smo mi, zahvaljujući i njima i svim ljudima koji dobrovoljno daju krv, postali lideri u domenu dobrovoljnog davanja krvi u Srbiji. Ove godine smo dobili priznanje za najhumaniju opštinu u Srbiji. Nastavićemo ovu saradnju u narednom periodu i nadam se da ćemo omogućiti svim korisnicima i ljudima da do njih dođe pomoć koja im je potrebna - poručila je Divna Sokić.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>