• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad pripremio 400.000€ za posao, ali nema ko da ga obavi: Kad pročitate šta žele Zagrepčani, razumećete zašto

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pristiglo je sedam ponuda, a dve osobe biće zaposlene

  • 0
Croatia Hrvatska Zagreb Panorama centar grada Foto: PhotoAlto / Profimedia

Grad Zagreb osigurao je 400.000 evra za usluge zaštite građevina od grafita, ali nema ko da ih ukloni. Naime, glavni grad Hrvatske ima problem sa uklanjanjem ulične umetnosti, o čemu govori i podatak da je javna nabavka za izbor izvođača radova ponavljana.

Dok se obrađuju nove prispele ponude, Zagrebački holding je za čišćenje grafita odlučio da angažuje dvojicu soboslikara.

- Nažalost, zbog situacije na tržištu, javna nabavka za izbor izvođača radova koji će vršiti uslugu uklanjanja grafita na spoljašnjim delovima građevina višekratno je morala biti ponavljana - rekli su Hini u zagrebačkoj Gradskoj upravi, a pozivaju i građane da učestvuju u inicijativi uklanjanja grafita.

Inače, zahtev za uklanjanje grafita podnosi se putem onlajn aplikacije, na veb stranici Grada Zagreba ili lično u pisarnici, a do sada je pristiglo 259 zahteva.

Na poziv da obave ovaj posao pristiglo je samo sedam ponuda, a biće zaposlene dve osobe.

Ako se pokaže potreba za zapošljavanjem dodatnih radnika na navedeno radno mesto, Zagrebački holding će ponovo objaviti oglas.

(Telegraf Biznis/Index.hr)

Video: Ilija je sa 19 godina napustio fakultet, i počeo da razvija svoj talenat

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>