• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Odakle je roba": Rusi zabranili prodaju odeće bez etikete

M. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova zabrana je stupila danas na snagu

  • 0
moda, orman, žena, odeća Foto: Shutterstock/GaudiLab

Od danas je u Rusiji je zabranjena prodaja neoznačenih proizvoda lake industrije. Na listi se posebno nalaze pantalone, suknje, odela, haljine, bluze, blejzeri, košulje, sportska odeća, skijaška odela, šalovi, gornja odeća, šalovi, kravate i druge vrste odeće.

Mnoge ruske kompanije su se unapred pripremile za uvođenje zabrane. Tako je Glorija džins počela da obeležava proizvode 1. aprila. Ozon je upozorio prodavce da neoznačena roba mora da bude rasprodata pre jučerašnjeg dana.

Vildberries i Russ su primetili da je pijaca unapred upozorila prodavce na obavezno obeležavanje robe. Neoznačena roba će biti vraćena na mesto isporuke koje je naznačeno u ličnom nalogu prodavca.

U međuvremenu, od 1. septembra uvedeno je obavezno obeležavanje još sedam grupa proizvoda - stočna hrana, konzervisana hrana, bezalkoholno pivo, jestiva biljna ulja, veterinarski lekovi, bicikli i proizvodi za rehabilitaciju piše ruski portal Smotrim.

(Telegraf Biznis)

Video: Stranci a domaći u Beogradu: Rekli su da smo ludi, ali mi smo ovde srećni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>