• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Presek stanja novogradnje: Prosečna cena kvadrata porasla na 1.800 evra, a ova kvadratura se najviše traži

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Savskom vencu cena kvadrata ide i do 520.616 dinara

  • 1
stan, prodaja stanova Foto: shutterstock.com

Prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji je u prvom polugodištu iznosila 215.481 dinara po metru kvadratnom, što predstavlja povećanje od 0,8 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji periodu, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Cene stanova u posmatranom periodu kretale su se u intervalu od 61.013 dinara po kvadratu u Bujanovcu do 520.616 dinara u beogradskoj opštini Savski venac.

Posmatrano prema opštinama, najviše cene novoizgrađenih stanova zabeležene su u beogradskim opštinama, gde je prosečna cena u gradskim naseljima opala za 2,3 odsto u odnosu na prvo polugodište 2023. godine i iznosila je 307.297 dinara po kvadratu.

Pored beogradskih opština, po visokim cenama izdvojile su se i Novi Sad, Užice, Čajetina, Vrnjačka Banja, niške opštine Medijana i Crveni krst.

Površina prodatih novoizgrađenih stanova u proseku je iznosila 54 kvadrata.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Nikola Tesla, najslavniji komšija u Beogradu na vodi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    18. septembar 2024 | 09:14

    Polse male pauze cene stanova ponovo rastu. To potvrđuju i u Solisu nekretnina za Novi Sad. Skoro svi (pa i ja) su očekivali pad cena, ako ništa više barem da ne rasttu, ali eto opet počinej igranka. Što je najbolje, prodaja nije uopšte stala.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>