• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Axel Springer i KKR dogovorili razdvajanje kompanije teško 13,5 milijardi evra

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mathias Dopfner, izvršni direktor Axel Springera, učvrstiće ovim potezom kontrolu nad novim poslovanjem i nastaviće svoje ambicije za širenje na medijskoj sceni na engleskom jeziku

  • 0
Axel Springer Foto: Shutterstock

Vlasnik Politica, Axel Springer, i privatna investiciona grupa KKR postigli su dogovor vredan 13,5 milijardi evra o razdvajanju kompanije, odvajajući profitabilni sektor klasifikovanih oglasa od medijske divizije.

Plan, koji je prvi put objavljen u Financial Times-u u julu, odobren je danas od strane nadzornog odbora kompanije.

Prema ovom razdvajanju, sektor klasifikovanih oglasa, koji uključuje platformu za zapošljavanje StepStone i jedinicu za nekretnine Aviv, vredan je 10 milijardi evra.

Medijska divizija, koja uključuje nemačke novine Bild i Die Welt, kao i američke vesti Politico i Insider, procenjuje se na 3,5 milijardi evra, prema izvorima bliskim ovom dogovoru.

KKR će se povući iz medijske divizije, omogućavajući Mathiasu Dopfneru, 61-godišnjem izvršnom direktoru Axela Springera i jednom od najvećih akcionara, da učvrsti svoju kontrolu nad novim poslovanjem i nastavi svoje ambicije za širenje na medijskoj sceni na engleskom jeziku.

On i Frajde Springer, udovica osnivača kompanije, zajedno će držati blizu 98 odsto medijske divizije.

KKR i njegov partner Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) postaće većinski vlasnici sektora klasifikovanih oglasa.

(Telegraf Biznis)

Video: Inovativno digitalno rešenje za zdravstveno osiguranje: Generali predstavio "Advance Care" platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>