• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Linkedin bez najave odlučio da koristi vaše podatke za "svoje" potrebe: Evo šta se menja

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I dalje možete da ukinete opciju

  • 0
LinkedIn, logo, kompanija, Huawei P10  telefon Foto: Shutterstock

Popularna platforma za pronalaženje posla Linkedin je bez najave ažurirala svoju politiku privatnosti u kojoj se sada navodi da se podaci korisnika koriste za obuku modela veštačke inteligencije (AI).

- Možemo da koristimo vaše lične podatke za poboljšanje, razvoj proizvoda i usluga, razvoj i obuku modela veštačke inteligencije (AI), za razvoj, pružanje i personalizovanje naših usluga i sticanje uvida uz pomoć veštačke inteligencije - navodi se u ažuriranom uslovima privatnosti kompanije Linkedin.

Korisnici koji ne žele da Linkedin koristi njihove privatne podatke mogu da opozovu dozvolu time što će otići na karticu "privatnost podataka"(Data Privacy) i nakon toga kliknuti na "podaci za poboljšanje generativne veštačke inteligencije" (Data for Generative AI Improvement) i isključiti ovu funkciju, prenosi portal Verdž.

Kako se navodi, ovo isključenje "neće uticati na obuku AI koja je već održana", odnosno ne poništava i ne sankcioniše prethodno korišćenje ličnih podataka korisnika za razvoj veštačke ineteligencije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>