• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokrenut projekat za unapređenje zapošljavanja teže prihvatljivih grupa

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obuke će se najavljivati na sajtu Republički zavod za socijalnu zaštitu

  • 0
razgovor za posao Foto: Freepik

Centar za podršku i inkluziju "HelpNet" pokrenuo je, uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) projekat "Unapređenje kvalifikacija i zapošljivosti osoba koje pripadaju teže prihvatljivim grupama".

Cilj projekata je unapređenje profesionalnih kapaciteta i mogućnosti žena, samohranih roditelja, pripadnika nacionalnih manjina i dugoročno nezaposlenih kroz obuku za obavljanje poslova u sistemu socijalne zaštite akreditovanih kod Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

- Za pružanje usluga ličnog pratioca deteta potrebno je proći obuku nakon koje će osoba sa sertifikatom moći da se zaposli u sistemu socijalne zaštite - objašnjava koordinatorka na projektu Anđela Čeh.

Ona dodaje da će se obuke najavljivati na sajtu Republički zavod za socijalnu zaštitu, kao i da će se aktivirati platforma namenjena stručnim interesnim strankama i mobilna aplikacija za zainteresovane građane.

Konsultantkinja na projektu Sandra Perić istakla je značaj digitalnih platformi pomoću kojih će svi zainteresovani brže dolaziti do informacija.

- Razvoj planiranih digitalnih alata je veoma značajan za sve uključne strane, uključujući i lokalne samouprave i centre za socijalni rad, imajući u vidu da omogućava bolje rezultate u zapošljavanju najosetljivijih grupa stanovnika - dodaje Perićeva.

U gradovima širom Srbije sprovedeno je 12 fokus grupa i 15 dubinskih intervjua sa pripadnicima teže zapošljivih grupa da bi se istražilo koliko im obuke pomažu u nalaženju posla na tržištu.

Savetnica programa "Centar za migracije i razvoj" Marija Zvijer naglasila je da GIZ dugi niz godina u Srbiji po Sporazumu o readmisiji radi na osnaživanju socijalno-ekonomskih mera svih ugroženih kategorija.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Vučić poručio da dok se on pita, neće biti skraćenja radnog vremena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>