• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gigant automobilske industrije otpušta skoro 1.700 radnika: Otkaz je već dobilo njih 1.000

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi talas otkaza počinje 18. novembra

  • 0
Tokom pandemije, GM je proizvodio maske Foto: Profimedia

Dženeral Motors (GM) će otpustiti 1.695 radnika u svojoj fabrici u Ferfaksu u saveznoj državi Kanzas, saopštila je kompanija u obaveštenju o prilagođavanju i prekvalifikaciji radnika ranije ove nedelje.

Portparol GM-a, potvrđujući otpuštanja koja je prvobitno prijavio Automotiv Njuz, rekao je da će prva od dve runde početi 18. novembra, što će privremeno uticati na 686 stalno zaposlenih i prekinuti radni odnos 250 privremenih radnika.

U okviru druge faze, koja počinje 12. januara sledeće godine, privremeno će biti otpušteno 759 stalno zaposlenih, potvrdio je portparol.

U maju je GM saopštio da će obustaviti proizvodnju modela Cadillac XT4 nakon januara 2025. godine u Kanzasu, što će dovesti do otpuštanja radnika u proizvodnji sve dok se proizvodnja ne obnovi krajem 2025.  godine za Bolt EV i XT4 na istoj proizvodnoj liniji.

- Kao što je ranije objavljeno u maju, GM ulaže oko 390 miliona dolara u našu fabriku za sastavljanje u Ferfaksu kako bi dodao proizvodnju novog Ševroleta Bolt EV - rekao je portparol GM-a u izjavi poslatoj Rojtersu u subotu.

- Kako bismo olakšali instalaciju novog alata, zaposleni će biti privremeno otpušteni sve dok se proizvodnja ne obnovi sredinom 2025. godine - dodao je portparol.

U avgustu je kompanija takođe otpustila više od 1.000 zaposlenih na platnim spiskovima širom sveta u svojim softverskim i servisnim jedinicama.

(Telegraf Biznis)

Video: Dijana Kocić je dala otkaz u uspešnoj firmi i našla posao duše: Koje su zablude o influenserima?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>