• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elizabet je odlučila da umesto fakulteta uplovi u težak i prljav posao: Sada zarađuje 2.000 evra nedeljno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elizabet priznaje da je visoka plata dodatni motivator

  • 0

Elizabet, mlada 23-godišnjakinja iz generacije Z, izabrala je neuobičajen, fizički zahtevan posao – zavarivanje. Iako je ovaj zanat uglavnom rezervisan za muškarce, Elizabet se odlučila za ovu karijeru zbog privlačne plate i fizičke aktivnosti koja joj omogućava da ostane u formi.

Njena priča, koju je objavio Business Insider, oslikava izazove i prednosti rada u industriji u kojoj dominiraju muškarci, a ona je pritom odlučila da ostane anonimna, piše Klik.

- Volim da uprljam ruke, nikada me nije zanimalo da idem na fakultet - objašnjava Elizabet, prisećajući se početka svoje karijere. Sa samo 18 godina, odmah nakon srednje škole, krenula je na početni kurs osmišljen za mlade žene kako bi ih ohrabrili da uđu u zanatske industrije.

Na kursu su učile osnove raznih zanata, uključujući automobilsku industriju, vodoinstalaterstvo, stolarski zanat i, naravno, zavarivanje. Taj kurs se pokazao ključnim za njenu karijeru, jer je odmah osetila da je zavarivanje pravi posao za nju.

- Privukla me je toplota i težina tog posla. Držati glavu dole i raditi u intenzivnim uslovima zahteva preciznost, a upravo taj intenzitet sam tražila u poslu - kaže Elizabet.

Takođe, priznaje da je visoka plata dodatni motivator, ali joj je najvažniji osećaj zadovoljstva kada od starog komada metala stvori nešto novo i korisno.

(Telegraf Biznis)

Video: Održano Alumni gala veče FON-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>