• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović u poseti Koreji, spomenuo Sporazum o ekonomskom partnerstvu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar isitče da moramo ubrzano da radimo kako bismo ga imali do kraja 2025. godine

  • 0
Tomislav Momirović, Koreja Foto: Tanjug/Đorđe Krstić

Postoji veliki potencijal za dalji razvoj ekonomskih odnosa Srbije i Republike Koreje i zato moramo ubrzano da radimo kako bi do kraja naredne godine imali zaključen Sporazum o ekonomskom partnerstvu, izjavio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović koji se nalazi u zvaničnoj poseti ovoj zemlji.

On je ocenio da će taj sporazum nesumnjivo doneti konkretne rezultate za privrede Srbije i Južne Koreje.

- Juče i danas smo imali intenzivan raspored sastanaka počev od sastanka sa predsednikom i generalnim direktorom KIA korporacije, Hoom Sungom Songom, potom sa izvršnim potpredsednikom kompanije 'SK', drugom najvećom korporacijom u Koreji koja ima prihod veći od 160 milijardi evra i predstavlja jednu od vodećih korejskih kompanija u oblastima energetike, telekomunikacija i naprednih tehnologija - rekao je Momirović.

Dodao je da je održan i sastanak sa predstavnicima Korejske agencije za promociju trgovine i investicija (KOTRA), kao i sa asocijacijom za promociju uvoza (KOIMA), što je, prema njegovim rečima bilo veoma značajno, jer je reč o kompanijama koje uvoze poljoprivredne i prehrambene proizvode u iznosu većem od milijardu evra.

Momirović je istakao da su otvorene više nego konkretne prilike za srpske kompanije, kao i da je uveren da će rezultati ove posete biti značajni za ekonomski razvoj Srbije.

- Republika Koreja je zemlja koja je u prethodnim decenijama pokazala izuzetan ekonomski rast i ekonomsku 'žilavost', jer je postala lider u novim tehnologijama i avangardnim industrijama. Za nas je od izuzetnog značaja da, pored investicija i izvoza, izgradimo čvrstu razmenu znanja i informacija sa ovom zemljom - rekao je on.

Ocenio je da će se kombinovanjem potencijala Srbije sa korejskim iskustvom i inovacijama, stvoriti nove šanse za kompanije, mlade ljude, kao i za sve građane Srbije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Vučić i Makron otkrili ploču na BG aerodromu povodom završetka radova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>