Prince aviation, otvaranje hangara Foto: Mileta Mirčetić

Uživo Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi: "Kada se spoje snovi i vizija nastaju velike stvari"

 
 
 ≫ 
  • 0

Činjenice

  • Kompanija Prince Aviation postoji 34 godine, a već 18 godina ima iskustva u održavanju aviona vodećih svetskih proizvođača, Textron i Dassault.
  • Kao lider u avijacijskoj industriji otvorila je večeras najnoviji i tehnološki najnapredniji hangar na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".
  • Objekat se prostire na 3.600 kvadrata i prvi je novoizgrađeni hangar u zoni aerodroma za skoro 40 godina.
  • Prince Aviation će iz beogradskog hangara postati vodeći servisni centar u regionu i svetu, imajući čast da radi najveće popravke poslovnih aviona van samih fabrika u kojima su oni proizvedeni.
  • Otvaranju prisustvuju ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil

Uživo

Najnovije
21:03

Atmosfera sa otvaranja hangara Prince Aviation

U galeriji fotografija vam donosimo deo atmosfere sa otvaranja novog hangara.

20:12

"Postoji neka čudna ljubav između vazduhoplovstva i Beograda"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obratio se prisutnima.

"Postoji neka čudna ljubav između vazduhoplovstva i Beograda. Jednostavno, razvoj jedne države a ono što se dešava poslednjih godina u Srbiji, naš rast može najbolje da se pokaže po izgradnji pruga i renesansi naše avijacije.

"Ovo je pravi dokaz kako privatni kapital može da se uključi u razvoj države", rekao je Vesić.

Ministar je istakao da je budućnost Srbije logistika i povezivanje svih vidova saobraćaja.

"To govori o tome kako jedna srpska kompanija može da bude na nivou svetskih. Veoma sam ponosan i srećan kao ministar što imamo ovakve kompanije", poručio je Vesić.

Svečani početak rada hangara upriličen je ulaskom aviona u objekat.

20:09

"Kada se spoje snovi i vizija sudaraju se mašta i mogućnosti i onda nastaju velike stvari"

"Na početku su bila dva princa, Slobodan i Đorđe, koji su se odvažili na hrabru misiju da osvoje nebo. Ova dva princa su imala i san toliko veličanstven da su se udružili sa Veselinom, čarobnjakom sa vizijom", poručio je u uvodnom obraćanju Srđan Kragojević ispred Prince Aviation i nastavio:

"Kada se spoje snovi i vizija sudaraju se mašta i mogucnosti i onda nastaju velike stvari. Do večeras smo ispisali 34 poglavlja ove bajke, danas okrećemo novu stranicu i izuzetno mi je zadovoljstvo da poželim dobrodošlicu u novi dvor Princa - poručio je on.

Kragojević ističe da pomenuta tvrđava nije samo vrhunsko inženjersko dostignuće, već je ujedno i simbol njihove težnje ka savršenstvu i vrhunskom kvalitetu.

Prince aviation, Otvaranje novog hangara Foto: Nikola Tomić

"Ovaj hangar ne čine samo ova tehnologija i mašine već ljudi koji svemu daju smisao i bajke pretvaraju u stvarnost. Zahvaljujem se pre svega klijentima i partnerima, kao i zaposlenima, vi ste oni koji ste sagradili svaku ciglu u ovom divnom dvoru. Postali smo porodica i tim koji pobeđuje", dodaje Kragojević.

Generalni direktor Prince-a Vladimir Jovanović poručio je da je ponosan što znaju da su njihovi napori i sve što čine doprineli tome da uživamo bogatu vazduhoplovnu tradiciju.

"Srbija je sigurna baza koja pruža velike mogućnosti. Najbolje tek dolazi, ponosni smo što budućnost gradimo sa vama", poručio je Jovanović.

19:36

Na ceremoniji otvaranja ministar Vesić i ambasador Hil

Na svečanost otvaranja novog hangara pristižu brojni ugledni gosti, među kojima su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil.

Među prisutnima je i Srđan Đoković.

Prince aviation, Otvaranje novog hangara Foto: Nikola Tomić
16:50

Vodeći servisni centar u regionu i svetu

Novi hangar omogućava kompaniji da proširi spektar usluga, ostvarajući svoje ambicije da postane vodeći servisni centar u regionu. Kako nam pričaju ispred Prince Aviation-a, osim servisa za različite modele aviona i motora, hangar je opremljen najmodernijom tehnologijom koja omogućava vrhunski kvalitet usluga i smanjuje vreme zastoja vazduhoplova.

Sama Prince tehnika prepoznata je kao vodeća u ovom delu Evrope, a novi hangar opremljen je najsavremenijom tehnikom i novim tehnologijama u avio-industriji.

Takođe, biće jedinstven i po tome što će biti mesto u kojem će se raditi najveće popravke poslovnih aviona van samih fabrika u kojima su oni proizvedeni.

Prince ima tu čast da se pohvali i da radi servise svetskim najbitnijim imenima u avijaciji poput: najvećeg proizvođača „malih“ aviona Cessna/Textron Aviation. 

Servisiraju se avioni Pratt & Whitney, kanadske aviokompanije koja je jedan od najvećih proizvođača mlaznih motora, a takođe tu je i saradnja sa Collins i Garmin, kompanijama koje su lideri u proizvodnji vazduhoplovne elektronske opreme.

Od kompanije Dassault Aviation koji je jedan od najpoznatijih proizvođača poslovnih aviona, Prince Aviation je prepoznat kao mogući partner, a samim tim sada kada imaju dovoljno veliki objekat, to je jedna od predstojećih saradnji koja se očekuje.

20:32

Brojni gosti upriličili otvaranje novog hangara

16:51

O kompaniji

Čuveni radio voditelj i pilot Zoran Modli bio je deo Prince Aviation-a od skoro samih početaka. Kompanija je osnovana u novembru 1990. godine, od strane Slobodana Stričevića i Đorđa Jovanovića, a poznati glas iza zvučnika pridružuje im se dve godine kasnije.

Prince aviation, Otvaranje novog hangara Foto: Nikola Tomić

Zajedno su stvorili istoriju, počev iz prostorija Studija B, pa do prve kancelarije u Francuskoj ulici i sa 3 miliona kilometara letenja do 2022. godine.

Upravo te godine, kao suvlasnik im se priključuje i Veselin Jevrosimović čijim je dolaskom kompanija doživela ubrzanu ekspanziju.

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari