• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od lokalnog do globalnog: Kako italijanske kompanije uspevaju u Srbiji?

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konferenciju organizuje Privredna komora Srbije u ponedeljak

  • 0
Srbija Italija zastave Foto: Shutterstock

Privredna komora Srbije (PKS) u saradnji sa Komorom italijansko-srpskih privrednika i uz podršku Ambasade Italije u Srbiji, u ponedeljak, 30. septembra organizuje konferenciju „Made in Italy“.

Kako je saopšteno iz PKS, skup se organizuje kako bi se domaćim kompanijama predstavio i približio koncept i projekat Vlade Italije „Made in Italy“, kao i da se predstave potencijali za dalje unapređenje privredne saradnje i povezivanja tržišta Srbije i Italije.

Učesnicima konferencije obratiće se direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS Mihailo Vesović, predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika Anino de Venecija i ekonomski savetnik u Ambasadi Italije u Srbiji Fabricio Kozimi.

Privrednici će biti u mogućnosti da učestvuju na panelu na temu “Kako su italijanske kompanije prilagodile svoje strategije za uspeh na međunarodnoj sceni", gde će panelisti biti italijanske kompanije koje već dugi niz godina uspešno posluju u Srbiji.

Događaj predstavlja jedinstvenu priliku da domaći privrednici ostvare direktne kontakte sa italijanskim kompanijama koje posluju u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

U fokusu će biti poljoprivreda, farmacija, tekstilna industrija, metalska i elektro industrija, građevinska industrija, industrija nameštaja, finansije i osiguranje, logistika, IT i usluge.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Bili smo u Italiji: Ovako se pravi čuvena kafe Vergnano koja postoji 140 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>