• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena uplaćivala doktoru godinu dana novac, pa saznala da je prevarant: Ostala bez 68.000 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je prijavila policiji, koja upozorava da u današnje vreme ne postoji ratno područje ili drugo mesto gde osobe nemaju mogućnost da raspolažu novcem

  • 0
žena, devojka, bolnoca, lekar, pacijent, doktor Foto: Freepik

Penzionerka od 73 godine je godinu dana komunicirala preko društvenih mreža sa osobom koja joj se predstavila kao ugledni doktor u kampu gde je ratno stanje. Obećao joj je da će doći kod nje i da će se venčati, a sve vreme ju je tražio novac za razne troškove. Ostala je bez 68.000 evra, a onda je shvatila da je prevarena i sve prijavila policiji.

U četvrtak je penzionerka sa bjelovarskog područja policiji prijavila romantičnu prevaru. Tokom godinu dana je uplaćivala novac nepoznatom muškarcu jer je verovala da će se venčati.

Pored raznih krađa i prevara, vrlo su česte i romantične prevare u kojima se osobe lažno predstavljaju i dopisuju sa svojom žrtvom, obećavaju ljubav ili brak, a sve u cilju da dođu do novca. Upravo je žrtva takve prevare bila i 73-godišnja žena.

Ona se godinu dana dopisivala sa osobom koja joj se predstavila kao ugledni doktor koji se nalazi u kampu gde je ratno stanje. Rekao joj je i da je udovac i da želi doći kod nje i sa njom sklopiti brak.

Penzionerka je tokom te godine na razne bankovne račune u inostranstvu za cenu avionske karte, pratnju do aerodroma, ležarinu prtljaga i razne druge razloge uplatila oko 68.000 evra, nakon čega je shvatila da je prevarena. Sve je prijavila policiji, koja upozorava da u današnje vreme ne postoji ratno područje ili drugo mesto gde osobe nemaju mogućnost da raspolažu novcem, prenosi Mirovina.

(Telegraf Biznis)

Video: Prvi let Er Srbije za Guangdžou

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>