• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpkinju Šveđani pozvali na večeru kod kuće, pa joj uvalili račun: "Koštalo nas je 80 evra..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milica nije otišla praznih ruku, ali večeru su joj ipak naplatili, a poklone zadržali

  • 1

Milica, devojka poreklom iz Srbije koja živi u Švedskoj opisala jednu kulturološku razliku između naših ljudi i Šveđana, a jedna ju je posebno zatekla. Nju je jedna porodica pozvala na večeru, ali nije sve pošlo po planu.

Ona je svoje iskustvo podelila putem TikToka.

- Pozovu vas, ljudi, da dođete kod njih na ručak i na kraju vam ispostave račun, ali ručak kod njih kući. Prošle godine jedan bračni par, Šveđani, i jako sam dobra sa njima, jako dugo, i kžu 'e, nismo se dugo videli', hajmo da se vidimo, oni će da naprave ručak, mi da dođemo i to je to - ispričala je Milica.

Kako je potom Milica istakla, u goste nisu otišli praznih ruku, već su poneli dobro vino, kao i grickalice, kolače...

- Ništa, mi smo tu sedeli, pričali, zezali se. Međutim, završavamo mi tu, obuvamo se, uzimamo sakoe, prilazi meni suprug od prijateljice i kaže 'znaš, ovaj ručak je bio 80 evra, pa eto, ako bismo mogli po pola da ga platimo'. Moj šok, znači, to je za mene kulturološki bilo nerealno, nemoguće, nezamislivo. Međutim, kod njih je to normalno, sasvim, znači, jeste, ja sam te pozvao, ali prosto delimo troškove, mislim, šta čudno - istakla je ona.

@milica.dhingra Sta reci i kako odreagovati? #srbija #svedska #kulturoloskerazlike #razlike #fyp ♬ original sound - Milica_Dhingra

U komentarima su je mnogi podržali.

"Ako su oni vas zvali, a vi trošili gorivo i vreme zašto im to niste naplatili? Ja bi ih im amortizaciju naplatio", "Platila bih sve i više me ne bi videli", "Kako ih nije sramota?", "Ja smatram da to možda i jeste normalno, pa takvo je vreme došlo", samo su neki od komentara.

(Telegraf Biznis)

Video: Miloš Vučević prisustvuje obeležavanju 33 godine postignuća i rada Javnog preduzeća "Srbija šume

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    2. oktobar 2024 | 08:58

    Pa idite opet... Trebali su da vam naplate i boravak u njihovom stanu i vino koje ste vi doneli... Hahahha.... I kažeš da ste baš dobri sa njima... Hahahah.. I mi težimo takvim vrednostima.. Od sada kad dodju gosti na slavu a vi izdajete fiskalni račun... I tako da više slavu nećete ni slaviti:-)))... Švedhani i ostali... Daleko vam lepa kuća..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>