• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mistral nije proizvođač ajvara "Vipro", čija je serija povučena na hrvatskom tržištu u avgustu

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

U prvoj vesti je objavljeno da je pomenuta kompanija proizvođač, a ona je samo uvoznik pomenutog proizvoda

  • 0
Ajvar Foto: Shutterstock

Ekipa Telegraf Biznisa objavila je 25. avgusta vest pod naslovom: "Poznati trgovinski lanac hitno povlači ovaj ajvar: Nikako ne jesti, može biti opasan po zdravlje", a prenoseći priču hrvatskog portala Danica.

U spomenutom članku navedeno je kako je sa tržišta povučen "Vipro ajvar", blagi domaći 550 grama, proizvođača Mistral d.o.o, a iz razloga što postoji rizik da se u proizvodu nalazi staklo.

Tim putem nastao je propust jer društvo Mistral d.o.o. ne obavlja delatnost proizvodnje i nije proizvođač ajvara "Vipro" već nastupa isključivo u svojstvu uvoznika.

Takođe nije istaknuto da se radi samo o određenoj seriji proizvoda: LOT L7813V30H2N, najbolje upotrijebiti do 30.04.2026., GTIN 5319990177889.

Ta informacija jasno stoji na portalu Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, a gde je navedeno da je kompanija Mistral samo dobavljač proizvoda.

Takođe, nakon sprovedenog postupka analize reprezentativnog uzorka predmetnog proizvoda nadležna tela su nesporno došla do zaključka kako predmetni proizvod na niti jedan način nije kontaminiran.

(Telegraf Biznis)

Video: Miloš Vučević prisustvuje obeležavanju 33 godine postignuća i rada Javnog preduzeća "Srbija šume

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>