• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rejčel menja ljude: U nedostatku radne snage niz japanskih kompanija koristi veštačku inteligenciju

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna kompanija koristi AI koji govori tri jezika - japanski, engleski i kineski i pomaže putnicima prilikom putovanja

  • 0
AI Veštačka inteligencija Foto: Shutterstock

Niz japanskih kompanija nedavno je počeo da koristi veštačku inteligenciju (AI) u nedostatku radne snage, uključujući IT firmu Fudžicu i prodavca auto delova Autobaks.

Te dve firme počele su u avgustu zajednička ispitivanja veštačke inteligencije i koriste pomoćnicu "Rejčel" koja može da preporuči proizvode na osnovu vrste usluge koja je potrebna kupcu, modela automobila i raspoloživih zaliha, prenosi agencija Kjodo.

- Ljudi su i dalje potrebni za zamenu delova, ali veštačka inteligencija pomaže tako što preporučuje proizvode - izjavio je zvaničnik podružnice Fudžicua.

Japanska IT kompanija Oki Electric Industry i železnička kompanija Kjušu takođe su počele da koriste pomoć AI koja govori tri jezika - japanski, engleski i kineski i pomaže putnicima prilikom putovanja.

Istovremeno, startap kompanija sa sedištem u Tokiju, Sapeet, kreirala je veštačku inteligenciju za obuku osoblja za korisničku podršku i taj projekat je realizovan u jednoj zlatari u julu.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Evo kako virtuelna realnost i veštačka inteligencija mogu da vam pomognu oko pronalaženja posla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>