• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beograd dobija najmodernije postrojenje za preradu otpadnih voda

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo postrojenje je trenutno najveće u Evropi a drugo po veličini u svetu

  • 0
Sednica Upravnog odbora za sprovođenje projekta izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda "Veliko selo" Foto: MGSI

Državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Isidora Burić i pomoćnik ministra Dušan Radonjić prisustvovali su ove nedelje u Parizu sednici Upravnog odbora za sprovođenje projekta izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda "Veliko selo".

Na sastanku je potvrđeno da će u buduće postrojenje biti ugrađena najnovija tehnologija za tretman otpadnih voda, prema najvišim evropskim i svetskim standardima.

Upravni odbor je formiran na osnovu Sporazuma koji je potpisan između Republike Srbije i francuske kompanije Suez prilikom poslednje posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji.

Sednica Upravnog odbora za sprovođenje projekta izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda Foto: MGSI

Njegov glavni zadatak je priprema projektno - tehničke i druge dokumentacije neophodne za potpisivanje komercijalnog ugovora između francuske i srpske strane.

Pre sastanka Odbora, delegacija Srbije je posetila postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Ašer, na severu Pariza, koje je izgradila i kojim upravlja kompanija Suez.

Кapacitet tog postrojenja je ekvivalent pet miliona stanovnika i ono je trenutno najveće u Evropi a drugo po veličini u svetu.

Sastanku su, pored predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prisustvovali menadžer Grada Beograda Miroslav Čučković, generalni direktor JКP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Radomir Vujadin i izvršni direktor za razvoj, projektovanje i investicije Vladimir Milojević.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta je sve lakše preko eUprave?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>