• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počelo naručivanje "kragujevačkog medvedića", za sada dostupan u ove 2 zemlje: Cena ide ispod 30.000 evra

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova dva tržiša su odabrana kako bi kupci mogli da iskoriste lokalne državne podsticaje

  • 0
Fiat Grande Panda Foto: Telegraf.rs

Automobil Fiat Grande Panda, koji se proizvodi u fabrici u Kragujevcu, dostupan je za naručivanje u Francuskoj i Holandiji, a postepeno će se dodavati i ostala tržišta, poručeno je iz Stellantisa.

Kako ja navedeno, ova dva tržiša su odabrana kako bi kupci mogli da iskoriste lokalne državne podsticaje. Kao što već verovatno znate, Grande Panda se nudi u dve verzije: Grande Panda “La Prima” i (Grande Panda)RED, a cena počinje od manje od 25.000 evra.

Karakteristike električne Pande

Sa 44 kWh baterijom i 83 kW e-motorom (113 HP), električna Grande Panda nudi domet od 320 km u WLTP kombinovanom ciklusu, što je čini savršenim vozilom za svakodnevnu urbanu upotrebu i vikend izlete. Grande Panda ima maksimalnu brzinu od 132 km/h i ubrzanje od 0-50 km/h za 4.2 sekunde (0-100 km/h za 11 sekundi), uz potrošnju energije od 174 Wh/km (17.4 kWh/100 km).

Puna bateriaj za 33 minuta

Jedno od najinovativnijih rešenja ovog novog automobila iz B-segmenta je retractable kabl za punjenje koji čini iskustvo punjenja lakšim i "urednijim" nego ikad, zahvaljujući svojoj jednostavnosti. Retractable kabl ima specifičan prostor ispod haube, bez gubitka prostora u prtljažniku. Ovo rešenje prioritet daje udobnosti, jer je lako za korišćenje i izbegava neurednost tradicionalnih kablova. Grande Panda se može puniti kod kuće ili u pokretu. Novi globalni model ima integrisani retractable AC kabl do 7kW koji puni od 20% do 80% za 3h i 43 minuta; alternativno, AC kabl do 11 kW koji puni za 2h i 55 minuta. Takođe, tu je i DC kabl od 100kW koji puni vozilo za samo 33 minuta.

Kako izgleda fabrika u Kragujevcu imali smo priliku da vidimo kada je proizvodnju posetio izvršni direktor Stelantisa, Karlos Tavareš.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić: Potpisaćemo sa SAD značajan energetski ugovor sledeće srede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>