• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sezona slava bez ovog proizvoda na stolu? Naša anketa pokazala "poražavajući" podatak: Sve je manje onih...

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
zimnica Foto: Rina

Sezona spremanja zimnice je možda iza nas, ali pred nama je sezona slava. Od kraja septembra pa tamo do marta naredne godine obeležavaju se krsne slave koje slavi najveći broj pravoslavnih Srba. Slavska trpeza je bogata, domaćice i domaćini daju sve od sebe, a svako domaćinstvo sprema u skladu sa svojom finansijskim mogućnostima.

Na ovoj trpezi se neretko nalazi i zimnica. Od mešane salate, kiselog kupusa, do pečenih paprika i ajvara.

Ove godine, pakleno leto je dramatično uticalo na rod, pa tako i na cene krucijalnih sastojaka za zimnicu. Sa tim na umu, upitali smo čitalace Telegrafa da li će ove jeseni "ostavljati" zimnicu?

Na anketu Telegrafa odgovorilo je 7.109 ljudi.

Njih 2.068, odnosno 29.08 odsto je odgovorilo da ove godine neće spremati zimnicu zbog visoke cene sastojaka.

Nešto veći broj, njih 2.082 ili 29.28 odsto anketirani je odgovorilo da uvek sprema zimnicu, te da će tako biti i ove godine.

Njih 1.571 ili 22.09 odsto je odgovorilo da nikada ne "ostavlja" zimnicu dok je 19.5 odsto, odnosno 1.388 anketiranih odgovorilo da će spremiti samo nekoliko tegli zimnice.

Oko trećine anketiranih će radosnu sezonu krsnih slava i praznika provesti uživajući u delicijama zimnice. Ostali će biti kod njih u gostima.

(Telegraf Biznis)

Video: Vodič za kiseljenje kupusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>