• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako će izgledati železnička stanica na Novom Beogradu, vredi 138 mil. evra: Evo do kada mora da bude gotova

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Vesić je danas potpisao Ugovor sa kompanijom Šandong

  • 0
železnička stanica Kolaž: Ustupljene fotografije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i direktor kompanije Šandong za Evropu Vei Jiming potpisali su danas ugovor za izgradnju kompleksa železničke stanice na Novom Beogradu sa rekonstrukcijom mostovske konstrukcije.

Vrednost Ugovora je 138 miliona evra, od čega će oko 70 miliona evra biti uloženo u izgradnju stanice, dok će za rekonstrukciju postojeće mostovske konstrukcije biti uloženo blizu 40 miliona evra.

Početak radova očekuje se najkasnije početkom naredne godine, dok radovi moraju da budu gotovi do decembra 2026. godine kao i svi projekti vezani za Expo 2027.

- Biće posebno atraktivna jer je integrisana sa autobuskom stanicom i drugim vidovima prevoza, tu će biti metro stanica na trećoj liniji i sa ove stanice će biti vrlo lako preći na bilo koju drugu liniju prevoza - istakao je ministar Vesić i naglasio da će to biti najveći putnički hab.

Naravno, tokom izgradnje železničke stanice, železnički saobraćaj će se odvijati potpuno normalno.

Kako će izgledati nova stanica, možete pogledati u galeriji fotografija koju vam donosi Telegraf.

Takođe, ministar Vesić je danas u Železničkoj muzeju Srbije istakao da će isti biti preseljen u novu zgradu u Zemunu, te da je razgovarao sa Svetskom bankom da pripreme projektnu dokumentaciju.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovako izgleda vožnja rekonstruisanim putem na deonici Studenica-Rudno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>