• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas počinje prvi sabor geodeta Srbije i Republike Srpske

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj sabora je da se najistaknutiji geodetski stručnjaci iz Srbije i Srpske, regiona i sveta povežu, diskutuju o aktuelnim temama i osnaže međusobnu saradnju, navodi se u saopštenju Republičkog geodetskog zavoda

  • 0
Poljoprivredni zemljište, poljoprivreda Foto: Shutterstock/Mohammed Al-Farook

Prvi sabor geodeta Srbije i Republike Srpske održaće se od danas do 15. oktobra u hotelu "Fruške terme" na Fruškoj gori koji predstavlja temelj za dalji razvoj geodetske struke i osnaživanje veza između Srbije i Republike Srpske, kao i geodetskih institucija i udruženja iz regiona i sveta.

Svečano otvaranje sabora zakazano je za ponedeljak 14. oktobra.

Republički geodetski zavod, Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, Vojnogeografski institut "General Stevan Bošković", Udruženje geodetskih organizacija Srbije - UGOS "Geoudruženje" i Društvo geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske najavili su da će se sutra održati prvi sabor geodeta Srbije i Srpske na kojem će biti predstavljene teme katastra 21. veka, novih tehnologija u geodeziji, masovne procene vrednosti nepokretnosti, kao i uloge geodezije u postizanju globalnih ciljeva održivog razvoja.

Cilj sabora je da se najistaknutiji geodetski stručnjaci iz Srbije i Srpske, regiona i sveta povežu, diskutuju o aktuelnim temama i osnaže međusobnu saradnju, navodi se u saopštenju Republičkog geodetskog zavoda.

Takođe, ima za cilj i promociju geodezije za budućnost i pruža priliku da domaća stručna javnost razmeni ideje i upozna se sa najboljim svetskim praksama od eminentnih gostiju iz međunarodnih organizacija.

Navodi se da je sabor samo prvi korak ka još snažnijoj i plodonosnijoj saradnji, sa ciljem da se osigura modernizacija i dalji napredak geodezije.

U vremenu brzih tehnoloških promena, geodetska zajednica pokazuje spremnost da kreira budućnost i da svojim znanjem doprinese postizanju održivog razvoja.

Prvi sabor geodeta Srbije i Republike Srpske okupiće predstavnike svih geodetskih institucija iz regiona, za koje je predviđeno da u narednom periodu budu deo organizacije sabora na regionalnom nivou.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić: Potpisaćemo sa SAD značajan energetski ugovor sledeće srede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>