• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

TikTok najavljuje masovne otkaze: Veštačka inteligencija zamenjuje stotine radnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pojedini izvori tvrde da je u Maleziji otpušteno 700 osoba

  • 0
Robot protiv čoveka Foto: Shutterstock/Stokkete

Kako iz TikToka navode, 80 procenata štetnog sadržaja se uklanja pomoću tehnologija koje su zasnovane na veštačkoj inteligenciji. U objašnjenju odluke navodi se da je to delimično rezultat prelaska na korišćenje AI alata u većoj meri kada je reč o moderiranju sadržaja.

Pojedini izvori tvrde da je u Maleziji otpušteno 700 osoba, dok TikTok navodi da će se raditi o manje od 500 otkaza. Otkazi su deo šireg plana pojednostavljenja procesa moderiranja sadržaja TikToka na globalnom nivou. Ovakve mere bi se mogle dogoditi u bliskoj budućnosti dok kompanija konsoliduje svoje operacije.

Predstavljen je i plan investiranja od 2 milijarde dolara u inicijative za poverenje i sigurnost na globalnom nivou, pri čemu je veliki deo zadataka moderiranja sadržaja već automatizovan.

Kada je reč o otkazima, otpuštanja dolaze u vreme kada globalne tehnološke kompanije trpe pritisak regulatora u Maleziji nakon što je zabeležen nagli porast štetnog sadržaja na internetu.

Kombinacija AI tehnologije i ljudskih moderatora

Trenutno, TikTok koristi kombinaciju veštačke inteligencije i ljudskih moderatora kako bi nadgledao ogromnu količinu sadržaja koji se objavljuje na ovoj platformi. Ova strategija omogućava efikasnije upravljanje i kontrolu nad različitim vrstama sadržaja, osiguravajući da platforma ostane sigurna i prijatna za sve korisnike.

Iz kompanije su naveli da je restrukturiranje neophodno kako bi se ojačao globalni operativni model za moderiranje sadržaja. Ovaj korak se smatra ključnim za unapređenje iskustva korisnika i osiguranje visokih standarda kvaliteta sadržaja koji se deli na TikToku, prenosi Avaz.

(Telegraf Biznis)

Video: Evo koliko košta Rolex, koji je Baka Prase poklonio Karleuši

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>