• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Profesor astrofizike: Beskućnik sam, nemam pare za kiriju jer mi je plata mala!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Profesor se sada okreće društvenim mrežama u pokušaju da obezbedi stalni krov nad glavom

  • 0

Profesor astrofizike na univerzititetu UCLA, dr. Daniel McKeovn, tvrdi da ga je niska plata dovela do toga da postane beskučnik. Malo je reći da je "podigao prašinu" nakon svoje ispovesti.

- Zdravo svima, ja sam Daniel i profesor sam astrofizike na UCLA. Ove godine zarađujem samo 70.000 dolara - kaže McKeovn u videu.

On je na sajtu UCLA naveden kao predavač, kaže da je morao da napusti svoj stan jer više nije mogao da priušti plaćanje krije.

- Tehnički, ja sam beskućnik. Nemam svoj dom. Nisam na bilo kom ugovoru - dodaje.

McKeovn kaže da mu je kirija bila 2.500 dolara mesečno, a prema podacima RentCafe, prosečna kirija u Westwoodu je 3.700 dolara.

Profesor se sada okreće društvenim mrežama u pokušaju da obezbedi stalni krov nad glavom.

- Tražim 100.000 dolara kako bih mogao da priuštim rentu, da mogu da živim u Los Anđelesu u Westwoodu i da svakodnevno putujem do škole - rekao je McKeown u intervjuu za KTLA.

Profesor je rekao i da je od šefa svog odeljenja tražio povišicu, ali je odbijen. Nakon što je napustio svoj stan, on trenutno boravi kod prijatelja dok pokušava da pronađe način kako da priušti smeštaj blizu škole.

Međutim on trenutno živi nekoliko sati daleko od univerziteta, zbog čega je prebacio svoje časove na online nastavu.

Malo je reći da se ispod snimka nalaze brojni komentari, a mnogi se pitaju gde odlazi njihova visoka školarina ako ne ide ka isplati predavača sa prihvatljivim platama.

"Ti si moj omiljeni profesor na UCLA! Nadam se da će sve ispasti dobro za tebe", "najljubaznija i empatična osoba. UCLA može da se ponosi tobom", samo su neki od komentara.

@danielastrophysics
 
♬ original sound - Daniel McKeown

On nije jedini...

Jedan profesor je u komentarima istakao da je bio u sličnoj situaciji.

- Bio sam gostujući profesor godinu dana i shvatio sam da ću završiti kao beskućnik, pa sam otišao - istakao je on.

Ipak, McKeovn ne odustaje.

- Odbijam da prestanem da predajem. Učenje mojih studenata je moja apsolutna strast. UCLA je najbolji univerzitet za fiziku. Predajem puno radno vreme, odnosno šest predmeta godišnje, a plaćen sam oko polovine onoga što prosečan profesor fizike u Kaliforniji zarađuje. To nije fer - rekao je za KTLA.

Prema informacijama sa sajta UCLA, ukupni troškovi za studente iz Kalifornije prosečno iznose 34.667 dolara. Samo troškovi školarine i taksi prosečno iznose 13.225 dolara.

Za kraj, pofesor je poručio:

- Idelan ishod bi bio da svaki predavač u mojoj situaciji dobije povećanje plate. Cilj je pomoći svima u mojoj situaciji, bilo da to javno govore ili ne.

(Telegraf Biznis)

Video: Evo koliko košta Rolex, koji je Baka Prase poklonio Karleuši

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>