• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska "tradicija" je na ovom mestu uzrok da vas stanodavac izbaci iz stana: Da li biste rizikovali?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od glavnih razloga za ovu zabranu jeste bezbednost

  • 0
Čizme Foto: Pixabay

U Nemačkoj postoji niz pravila u stambenim zgradama koja mnogi stanari često nisu svesni. Prekršaj ovih pravila može rezultirati kaznom, pa čak i raskidom ugovora o najmu. Jedno od tih pravila odnosi se na odlaganje obuće ispred vrata, što je strogo regulisano i može dovesti do ozbiljnih posledica ako se ignoriše.

Mnogi stanari tokom kišnih ili snežnih dana ostavljaju mokre cipele da se suše na otiraču ispred stana. Iako se ovo čini kao praktično rešenje, pravna situacija u Nemačkoj je komplikovana. U stambenim zgradama stepenice i hodnici se smatraju zajedničkim prostorom, pa je opšte pravilo da se obuća ne sme ostavljati ispred vrata, jer može predstavljati opasnost za ostale stanare.

Jedan od glavnih razloga za ovu zabranu jeste bezbednost. Pored toga što može uzrokovati spoticanje, ostavljena obuća povećava rizik od požara. Zbog toga je strogo zabranjeno trajno ostavljanje obuće na stepenicama, a prekršioci mogu dobiti opomenu od stanodavca.

Ipak, postoje izuzeci u određenim situacijama. U slučaju lošeg vremena, neki stanodavci dopuštaju privremeno ostavljanje mokre obuće ispred vrata, ali samo na kratko. Uvek je preporučljivo proveriti kućni red ili ugovor o iznajmljivanju kako biste bili sigurni da ne kršite pravila, prenosi Fenix.

Na kraju, važno je da hodnici u zgradi ostanu slobodni kako bi stanari u hitnim situacijama imali neometan izlaz. Stanari koji predugo ostave obuću ispred vrata rizikuju ne samo opomenu, već i potencijalni raskid ugovora o najmu, kako bi se osiguralo da stepenice ostanu bezbedne i prohodne za sve.

(Telegraf Biznis)

Video: Evo koliko košta Rolex, koji je Baka Prase poklonio Karleuši

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>