• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Međunarodna konferencija "AI_4_LIFE: Biotech Future Forum" po treći put u Beogradu

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
AI, Machine learning, veštačka inteligencija Foto: Shutterstock

U periodu od 24. do 25. oktobra 2024. godine, u Beogradu će se održati treća po redu Međunarodna konferencija "AI_4_LIFE: Biotech Future Forum", na kojoj će se okupiti vodeći međunarodni i domaći stručnjaci iz oblasti biotehnologije i veštačke inteligencije.

Pridružite nam se u istraživanju budućnosti koju nam donose veštačka inteligencija i biotehnologija. Razgovaraćemo o aktuelnim temama, poput nacionalnih strategija za razvoj i primenu veštačke inteligencije i njenog uticaja na transformaciju našeg načina života i rada. Govoriće se o vrednosti obrade velikih podataka u zdravstvu, poljoprivredi i zaštiti životne sredine. Poseban fokus biće na primeni genetičkih podataka, kao i na inovacijama u zdravstvenom sistemu zahvaljujući sve većoj primeni veštačke inteligencije i biotehnologije u ovim oblastima.

Posetioci će imati priliku da poslušaju i dva izuzetna plenarna govornika, dr Kristofera Vojta, rukovodioca katedre za biološko inženjerstvo na MIT, jednoj od globalno najprestižnijih naučnih institucija i dr Džordža Jankopulosa, osnivača Regenerona, kompanije koja se smatra liderom u savremenoj farmaceutskoj industriji.

Konferenciju organizuje Vlada Republike Srbije u saradnji sa Narodnom Skupštinom Republike Srbije, Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Kancelarijom za IT i eUpravu, Centrom za četvrtu industrijsku revoluciju, Svetskim ekonomskim forumom i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Ova konferencija namenjena je predstavnicima akademske i naučne zajednice, predstavnici privrede, startapima, lekarima, investitorima, kao i donosiocima odluka.

Registracija za "AI_4_LIFE: Biotech Future Forum" je otvorena! Za više informacija o programu, govornicima i načinu registracije posetite biotechfutureforum.gov.rs.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Newsmax televizija počela sa radom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>