• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U mestu gde živi oko 400.000 Srba, stanovnicima masovno stižu koverte sa novcem: Evo o čemu se radi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Studijom "Zdravlje u Nemačkoj" RKI je planirao da angažuje 30.000 učesnika starosti od 16 i više godina za dugoročno istraživanje

  • 0
Koverta, pismo Foto: Shutterstock

Građani su dobili novac za učešće u studiji Instituta Robert Koh (RKI) "Zdravlje u Nemačkoj", a ukupni trošak novčane kampanje studije iznosi približno 1,495 miliona evra.

Iznos je podeljen na:

- 835.000 evra za novčanice od 5 evra koje su dobili građani;

- 480.000 evra za registrovane učesnike;

- 180.000 evra za troškove pisama.

Ipak, ukupni budžet studije iznosio je 4,7 miliona evra.

RKI je poručio da su novčani podsticaji povećali broj učesnika za 13 procentnih poena, međutim, Udruženje poreskih obveznika i dalje izražava zabrinutost i kritikuje akciju kao "pravno spornu".

Studijom "Zdravlje u Nemačkoj" RKI je planirao da angažuje 30.000 učesnika starosti od 16 i više godina za dugoročno istraživanje. Učesnici su više puta anketirani o raznim zdravstvenim temama tokom dužeg vremenskog perioda.

Uprkos planiranoj stopi neuspeha od 150.000 ljudi, odgovori učesnika pružaju naučno zasnovane uvide u zdravstveno stanje nacije, kako bi motivisao odabrane građane da učestvuju u studiji, RKI je uz svako pismo poslao novčanicu od 5 evra, prenosi Fenix.

(Telegraf Biznis)

Video: Newsmax televizija počela sa radom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>