• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krkobabić: Socijalna garantovana penzija vraća dostojanstvo ženama na selu

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"One to zaslužuju", poručio je ministar

  • 0
Milan Krkobabić Foto: Emil Vaš

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić povodom Međunarodnog dana žena na selu istakao je da je uvođenje socijalne – garantovane penzije neophodno.

- Kada govorimo o položaju žena na selu, pogotovo onima starije dobi, a koje nisu u penziji i nikada neće biti, mislimo pre svega na uvođenje socijalne – garantovane penzije ne manja od 150 evra.

Kako je ministar dalje poručio, žene koje žive u domaćinstvima su najvitalniji deo odbrane opstanka sela Srbije.

- Za nas, za društvo u celini od posebne nacionalne i državne važnosti je da postignemo saglasje oko toga da su žene u selima ključni, odlučujući i najvitalniji deo odbrane opstanka sela Srbije.

Krkobabić je potom poručio:

- Kada to imamo na umu, moramo nešto da uradimo kao društvo, kao država za te žene, moramo da poradimo na njihovom socio-ekonomskom položaju. Moraju od nečega da žive, moraju nešto da imaju i moraju za nešto da se pitaju. Niti imaju, niti se pitaju. Šta hoćemo? Hoćemo da te naše majke, bake, sestre, supruge dobiju jednu novu ulogu, hoćemo da im omogućimo stabilan izvor egzistencije, a onda i da im vratimo ljudsko dostojanstvo. One to zaslužuju.

(Telegraf Biznis)

Video: Newsmax televizija počela sa radom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>