• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Velika akvizicija: INPHARM preuzima Casa Špadijer Bioclinicu, šire poslovanje u ovom sektoru

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Casa Špadijer Bioclinica postoji već 20 godina u Srbiji

  • 0
Rukovanje, pozdravljanje Foto: Pixabay.com

INPHARM CO d.o.o, vodeća farmaceutska kompanija koja posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, objavila je da preuzima Casa Špadijer Bioclinica d.o.o, kompaniju poznatu po dijetetskim suplementima, sa preko 20 godina uspešnog poslovanja na teritoriji Republike Srbije.

Kako ističu ispred INPHARM-a, ova akvizicija označava važan korak u širenju poslovnih aktivnosti kompanije na polju dijetetskih suplemenata.

"Casa Špadijer Bioclinica d.o.o. je, zahvaljujući kvalitetu svojih proizvoda i posvećenosti inovacijama i stručnosti, postala prepoznatljiv brend ne samo u Srbiji, već i u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Proizvodni asortiman obuhvata dodatke ishrani na bazi prirodnih sastojaka, uz dosledno poštovanje visokih standarda kvaliteta, zahvaljujući kojima je stekla prepoznatljivost i poverenje među svojim korisnicima.

Ova strateška odluka je deo dugoročne vizije rasta i razvoja kompanije INPHARM CO, kojoj će ova akvizicija omogućiti proširenje asortimana proizvoda, širenje na nova tržišta, kao i dalje unapređenje standarda proizvodnje i usluga u skladu sa najvišim međunarodnim propisima", navodi se u saopštenju kompanije.

Podsetimo, INPHARM je osnovan 2000. godine, a od 2023. godine je deo Sun Wave Pharma Grupe i kompanije LetterOne, globalne privatne investicione firme. Sun Wave Pharma, vodeća kompanija za dijetetske suplemente u Rumuniji, kupljena je od strane LetterOne dve godine ranije.

- Zaista smo uzbuđeni zbog ove transakcije i partnerstva koje će nastaviti da razvija naše proizvode i brend. Uverena sam da će Inpharm i Sun Wave Pharma u potpunosti iskoristiti potencijal brenda Bioclinica i njegovih proizvoda na tržištima na kojima poslujemo - izjavila je gospođa Špadijer, osnivačica Bioclinice povodom akvizicije.

Kako Telegraf Biznis saznaje od izvora upoznatih u slučaj, kompanija INPHARM se odlučila na ovaj potez kako bi se proširila u segmentu dijetetskih suplemenata u regionu.

Rečeno nam je i da su kupili potpuno etabliran brend koji omogućava dalji rast njihove strategije konsolidacije.

S obzirom na to da je kompanija INPHARM u potpunosti u privatnom vlasništvu, vrednost akvizicije nije poznata.

(Telegraf Biznis)

Video: Newsmax televizija počela sa radom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>