• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čadež najavio dolazak tehnološkog džina iz Dubaija na EXPO 2027: "Beograd će biti njihov hab u Evropi"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Privredne komore sastao se sa Triksi Loh Mirmand, izvršnom potpredsednicom Svetskog trgovinskog centra Dubai

  • 1

Privredna komora Srbije i Džajteks global (Gitex Global), najveći svetski tehnološki sajam, organizovaće u okviru izložbe Ekspo 2027 veliki događaj na kome će biti predstavljena najnovija tehnološka rešenja iz oblasti biotehnologije, veštačke inteligencije i najinovativnijih tehnologija.

To je danas u Dubaiju najavio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, nakon sastanka sa Triksi Loh Mirmand (Trixie LohMirmand), izvršnom potpredsednicom Svetskog trgovinskog centra Dubai (Dubai World Trade Center), u čijoj je organizaciji Džajteks global.

- Veliko je priznanje kada vas rukovodstvo ovako velikog svetskog sajma pozove i kaže da žele da radimo zajedno, da Beograd bude njihov hab u Evropi. Kompanije iz Srbije prepoznate su kao inovativne što je takođe zanimljivo kada govorimo o pohvalama koje svetski mediji daju Srbiji. Krećemo da sa našim timovima, PKS i Džajteks, radimo na organizaciji događaja koji će biti na marginama Ekspo-a - rekao je predsednik PKS.

Ističe da je 14 naših IT kompanija na sajmu koje nude fenomenalna rešenja za najrazličitije industrije - od poljoprivrede do usluga i bankarstva.

- Ogromno je interesovanje ovde na sajmu upravo za ta rešenja - dodao je Čadež.

Triksi Loh Mirmand, izvršna potpredsednica Svetskog trgovinskog centra Dubai ističe da im je veoma drago da imaju odlične odnose sa Privrednom komorom Srbije.

- Uvek je lepo videti srpske kompanije koje donose inovacije i dobru energiju. Pravo je vreme da sarađujemo u okviru 'Ekspo 2027' u oblasti IKT, veštačke inteligencije i pametnih rešenja, jer će ona oblikovati budućnost - dodaje.

Po njenim rečima, to će biti odlično partnerstvo jer će se na jednom mestu okupiti eksperti, profesionalci, futuristi, što će biti od ogromnog značaja ne samo za Srbiju i region, već i ceo svet.

Na sajmu „Džajteks global 2024“ u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije svoja rešenja predstavljaju: Neuroblast Ecosystem, Ikotek, CODETIQ, DevPool, 2D SOFT, Neotech Solution, Digital Logic, Avisto Eastern Europe, Braineering IT Solutions, Inform Technologies, Intellya, Egzakta Group, Mainloop, Intelisale

Predsednik Privredne komore Srbije je obišao sve naše izlagače, razgovarao sa predstavnicima kompanija o očekivanjima na sajmu, inovacijama i dotignućima koja nude i promovišu, ostvarenim kontaktima i budućim planovima.

Sajam traje do 18. oktobra, a ovaj globalni događaj više od četiri decenije predstavlja premijernu kapiju za tehnološke kreatore, investitore i entuzijaste za saradnju. Obuhvata dve velike lokacije - Svetski trgovinski centar Dubai i luku Dubai.

Nudi više od 40 hala izložbenog prostora, prikazujući tehnološke gigante i inovativne startape u oblastima kao što su veštačka inteligencija, sajber bezbednost, mobilnost, održiva tehnologija i još mnogo toga.

(Telegraf Biznis)

Video: Newsmax televizija počela sa radom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>