• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hil: Veliki korak Srbije ka energetskoj nezavisnosti i čistoj energiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hil je naveo da je ranije bio ambasador u Koreji i da je za njega ''veličanstveno'' da vidi da Srbija i Koreja sa SAD rade nešto što je, kako kaže, toliko uzbudljivo i značajno za budućnost

  • 0
Kristofer Hil, Američki ambasador u Beogradu Foto: Nikola Tomić

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je danas da je Srbija potpisivanjem ugovora o izgradnji solarnih elektrana napravila veliki korak ka energetskoj nezavisnosti i čistoj energiji.

- Ovo je veoma značajan dan iz mnogo razloga. Nema uzbudljivije industrije na svetu od solarne. Kad pogledate na solarne panele, možda to i nije tako zanimljivo, ali to je nešto ogromno za današnji svet, jer proizvode čistu energiju - rekao je Hil koji je prisustvovao potpisivanju ugovora za realizaciju projekta izgradnje bez upravljanja i održavanja samobalansiranih solarnih elektrana sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Hyundai Engineering i UGT Renewables.

Istakao je da američka firma UGT ima veliko iskustvo i da je napravila ogroman napredak u oblasti solarne energije, te pohvalio rad Ministarstva energetike koje je, dodao je, vredno radilo da dođe do potpisivanja ugovora.

Hil je naveo da je ranije bio ambasador u Koreji i da je za njega ''veličanstveno'' da vidi da Srbija i Koreja sa SAD rade nešto što je, kako kaže, toliko uzbudljivo i značajno za budućnost.

- Dugo ćemo obeležavati ovaj datum. Naša deca će se sećati ovog dana, a i njihova deca. Jer to je toliko značajan doprinos i značajan razvoj za Srbiju i za posvećenost Srbije obnovljivoj energiji - istakao je ambasador.

Dodao je da u Evropi, SAD i Koreji na taj projekat gledaju kao na projekat od ogromnog značaja za razvoj i zahvalio svima iz Vlade Srbije i američke ambasade koji su radili na potpisivanju ugovora o projektu.

(Telegraf Biznis)

Video: Kampanja Čuvarkuća, stvarano u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>